Γιατί το παξιμάδι μπορεί να γίνει ο εχθρός της δίαιτας
Γιατί το παξιμάδι μπορεί να γίνει ο εχθρός της δίαιτας..Δεν αποτελεί ένα θερμιδικά ακίνδυνο υποκατάστατο του ψωμιού
Παράλληλα, περιέχουν μαγνήσιο, μαγγάνιο, αμινοξέα (όπως η τρυπτοφάνη), φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά (όπως λιγνάνες και σελήνιο).
Ωστόσο, εξαιτίας αυτής της καλής φήμης τους, είναι για πολλούς «θερμιδικά εξαγνισμένα» και ιδανικοί αντικαταστάτες του ψωμιού σε μία δίαιτα. Δυστυχώς η άποψη αυτή δεν ευσταθεί και θα λέγαμε ότι η χρήση του παξιμαδιού από κάποιον που είναι σε μια διαδικασία απώλειας βάρους είναι μια μικρή παγίδα.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι όχι μόνο δεν είναι πιο διαιτητικό από το ψωμί, αλλά λόγω της διαδικασίας παραγωγής του έχει πολύ λιγότερη υγρασία από το ψωμί, άρα στην ίδια ποσότητα μπορεί να έχει πολύ περισσότερες θερμίδες από το ψωμί. Επίσης, ανάλογα με τον τύπο του μπορεί να περιέχει και αρκετό λάδι.
Καλό λοιπόν το παξιμάδι, πολύ υγιεινό, αλλά μην το θεωρείται ένα θερμιδικά ακίνδυνο υποκατάστατο του ψωμιού. Θεωρείστε ότι όταν τρώτε ένα μέτριο παξιμάδι καταναλώνετε τουλάχιστον 1 ½ – 2 φέτες ψωμιού.
Πηγή: neadiatrofis.gr