Πατάτες: Πότε προκαλούν δηλητηρίαση στον οργανισμό

7

Πατάτες: Πότε προκαλούν δηλητηρίαση στον οργανισμό

 

 

Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής και ευρωπαϊκής διατροφής και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Υπάρχει ωστόσο μία συνθήκη που μπορεί να μετατρέψει τις πατάτες από αγαπημένη λιχουδιά σε δηλητήριο για τον οργανισμό.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

 

 

heap of fresh potatoes on burlap sack ** Note: Shallow depth of field

Αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής και ευρωπαϊκής διατροφής και ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.

Παράλληλα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμες όταν καταναλώνονται βραστές ή ψητές, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C.

Υπάρχει ωστόσο μία συνθήκη που μπορεί να μετατρέψει τις πατάτες από αγαπημένη λιχουδιά σε δηλητήριο για τον οργανισμό.

Όταν οι πατάτες έχουν πρασινίσει και έχουν βάλει φύτρες λόγω της παρατεταμένης παραμονής τους στον ήλιο, τη ζέστη και την υγρασία, δεν πρέπει να καταναλώνονται καθώς μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες στον οργανισμό.

 

www.newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button