Ότι πρέπει για τις αρτηρίες σας η μαύρη σοκολάτα !!!

black chocolate

Ότι πρέπει για τις σας η μαύρη σοκολάτα !!!

Ερευνητική ομάδα του Ινστιτούτου Τροφίμων & Διατροφής του Ολλανδικού Πανεπιστήμιου Wageningen απέδειξε τα καλά που προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας. Διαπιστώθηκε λοιπόν πως βοηθά στην αποκατάσταση της ελαστικότητας των αρτηριών και παράλληλα αποτρέπει την προσκόλληση λευκών αιμοσφαιρίων στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Επίσης σημαντική διαπίστωση αποτελεί το ότι η προσθήκη επιπλέον ποσότητας σε φλαβονόλες στη μαύρη σοκολάτα τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες της ς,  λειτουργεί το ίδιο κατασταλτικά στη δημιουργία αρτηριοσκλήρυνσης όμως δεν προσδίδει περισσότερη ευεργετική δράση στην υγεία των αγγείων. Η φλαβονόλη επηρεάζει επίσης την γεύση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο άνθρωπος έχει επιθυμία κατανάλωσης μαύρης σοκολάτας.

Τα παραπάνω συμπεράσματα βγήκαν μετά από εξετάσεις ( μετρήσεις για την υγεία των αγγείων τους) στις οποίες υπεβλήθησαν 44 μεσήλικες, οι οποίοι έπρεπε να τρώνε κάθε μέρα επί 8 εβδομάδες, 70 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.

Τελικά, αυτός ο μαύρος γλυκός πειρασμός οδηγεί σε συμπεράσματα που κανείς μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί αν δεν είχαν δημοσιευθεί τα ευρήματα της έρευνας στο περιοδικό «The FASEB Journal». Με περισσότερη ή μη φλαβονόλη, η περιεκτικότητα κακάο στις σοκολάτες που καταναλώθηκαν ήταν η ίδια.

Μακάρι όλοι μας να είχαμε την τύχη να περάσουμε μια τόσο γλυκιά δοκιμασία … τουλάχιστον αυτοί που συμμετείχαν έδωσαν στους ερευνητές μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την αγγειακή τους υγειά.

 

Επιμέλεια κειμένου : Γιώργος Τσιματσίδης

 

Related Articles

Back to top button