3 ιδέες για εύκολες και νόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες

3 ιδέες για εύκολες και νόστιμες καλοκαιρινές σαλάτες

 

Ραβιόλια, ελιές ντομάτα, ρόκα, όλα σε ένα δροσερό πιάτο

Η το καλοκαίρι παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και πολλές φορές βγαίνει από το ρόλο του συνοδευτικού και μπαίνει σε αυτόν του κυρίως. Κάντε τη πιο ενδιαφέρουσα και απολαύστε τη με 3 τρόπους!

Σαλάτα με ραβιόλια, ρόκα και ελιές
Δροσερή σαλάτα με ιταλικό αέρα, σούπερ χορταστική και αρωματική, γεμάτη φυτικές ίνες, καλά λιπαρά και πρωτεΐνη.

Για 8 μερίδες θα χεριαστείτε

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ραβιόλια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίξτε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Φτιάξτε πέστο κόκκινης πιπεριάς: στο μούλτι, χτυπήστε τα 2 φλιτζάνια ψητής πιπεριάς, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, σκόρδο και κρεμμύδια. Πασπαλίστε λίγο αλάτι και πιπέρι.

Στο μπολ με τα ραβιόλια, προσθέστε τις ελιές, τη baby ρόκα, μερικές ακόμη ψητές πιπεριές, το ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

Προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τα γούστα σας και γαρνίρετε με παρμεζάνα και ντοματίνια. Σε 25 λεπτά, η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

 

 

Μια άλλη άποψη για τη χωριάτικη

Χωριάτικη με ζυμαρικά
Δώστε στη χωριάτικη μια εναλλακτική όψη και κάντε την ακόμη πιο λαχταριστή, με τη βοήθεια των ζυμαρικών.

Υλικά για 8 μερίδες

Οδηγίες
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο βραστό νερό, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente. Στραγγίξτε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.

Φτιάξτε το ντρέσινγκ: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι, τη ρίγανη και τη σκόνη σκόρδου.

Στο μπολ προσθέστε το κομμένο αγγούρι, τις ντομάτες, τις ελιές και τα κρεμμύδια. Προσθέστε και το ντρέσινγκ και ανακατέψτε μέχρι όλα να αναμειχθούν σωστά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και προσθέστε αν θέλετε άνηθο.

Αφήστε τη φέτα για το τέλος. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη σε 20 λεπτά.

 

 

Μια σαλάτα με πρωταγωνιστές τα καλά λιπαρά

Σαλάτα με τζίντζερ και σολομό
Τα καλά λιπαρά του σολομού, συναντιούνται με τα καλά λιπαρά του ελαιόλαδου, του σουσαμιού και τις φυτικές ίνες των λαχανικών και δίνουν μια απόλυτα υγιεινή και καλοκαιρινή σαλάτα.

Υλικά για 4 μερίδες

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους 240 βαθμούς. Προσθέστε στο μούλτι σάλτσα σόγιας, τζίντζερ, σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τους σπόρους σουσαμιού, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μέλι και το σησαμέλαιο. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και διατηρήστε το στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε.

Σε ένα κομμάτι λαδόκολλας, βάλτε την αραβική πίτα, πασπαλίστε τη με σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι και ψήστε τες για περίπου 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πασπαλίστε το σολομό με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το τηγάνι και προσθέστε 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, βάλτε προσεκτικά το σολομό και μαγειρέψτε κάθε του πλευρά για 4 λεπτά.

Αναμείξτε τα πράσινα λαχανικά με τα καρότα και το ντρέσινγκ. Σερβίρετε το σολομό πάνω τους και γαρνίρετε με κρεμμυδάκια, προσθέτοντας λίγο ντρέσινγκ ακόμα. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη σε περίπου 40 λεπτά.

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version