Το τζίνσενγκ μέσα από τα δυνατά του σημεία

Η αποξηραμένη ρίζα του φυτού Panax Ginseng έχει κάνει θραύση τα τελευταία χρόνια, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν σε όλες τις ασθένειες, οι Κινέζοι το εμπιστεύονται εδώ και χιλιάδες χρόνια, ενώ και οι Ινδιάνοι πίστευαν στις ιδιότητές του, που πολλές φορές, μάλιστα, τις θεωρούσαν μαγικές. Γιατί, όμως, θεωρείται το τζίνσενγκ τόσο ωφέλιμο;

 

Πώς να το καταναλώσετε

Στην αγορά θα το βρείτε σε συμπληρώματα διατροφής (κάψουλες, σκόνη, σιρόπι κ.ο.κ.), αλλά και ολόκληρη τη ρίζα, την οποία μπορείτε να μασήσετε αν αντέχετε την πικρή γεύση ή να προσθέσετε λίγη στη σαλάτα σας. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεπερνάτε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που είναι μέχρι 2-3 γραμμάρια και φροντίστε να μην το παίρνετε μακροχρόνια και αργά το βράδυ, καθώς προκαλεί αϋπνία. Συμβουλευτείτε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας για το πώς μπορεί να σας ωφελήσει και ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα για εσάς.

 

www.clickatlife.gr

Exit mobile version