Τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας με φυσικό τρόπο

Αν δεν δράσετε γρήγορα, η οδοντική πλάκα μετατρέπεται σε πέτρα, η οποία είναι πολύ δυσκολότερο να αφαιρεθεί. Και οι δύο διαβρώνουν το σμάλτο και μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια του δοντιού.

Τρόποι ς της ς! Αν τα ούλα σας ματώνουν κάθε φορά που βουρτσίζετε τα δόντια σας, αυτό θα μπορούσε να αποτελεί πρώιμο σημάδι ουλίτιδας. Και αν παρατηρήσετε ότι τα ούλα είναι πρησμένα ή κόκκινα, αυτό είναι ένα άλλο σημάδι. Τα παραπάνω οφείλονται στη συσσώρευση οδοντικής πλάκας, ενός κολλώδους στρώματος που δημιουργείται ανάμεσα στα δόντια και τη γραμμή των ούλων. Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας, μερικούς από τους οποίους θα τους βρείτε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η ουλίτιδα και σε τι οφείλεται;

Τα της ουλίτιδας είναι το οίδημα και η αιμορραγία του ιστού των ούλων εξαιτίας της οδοντικής πλάκας, μιας κολλώδους ουσίας που αποτελεί προϊόν των τροφών που τρώμε και των βακτηρίων στο στόμα. Η πάθηση αυτή μπορεί επίσης να οφείλεται σε ανεπαρκή στοματική υγιεινή ή στην υπερβολική κατανάλωση κάποιων τροφών (όπως ο , για παράδειγμα). Η οδοντική πλάκα τελικά μετατρέπεται σε μια κιτρινωπή ουσία που ονομάζουμε «πέτρα».

Κατά τη διαδικασία αυτή παράγονται τοξίνες που προσβάλλουν και διαβρώνουν τα ούλα, δημιουργώντας κενά ανάμεσα σε αυτά και τα δόντια και δημιουργώντας «θύλακες», μέσα στους οποίους μπορεί να αναπτυχθούν μολύνσεις -φτάνοντας μέχρι το κόκαλο. Αυτό μπορεί να κάνει τα δόντια ασταθή και ακόμα και να προκαλέσει την πτώση τους.

Μερικές αιτίες της ουλίτιδας:

Ποιοι είναι οι καλύτεροι φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας;

Τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας

Οι τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας, όπως βλέπετε είναι πολλοί. Διαλέξτε όποιον προτιμάτε και απαλλαχτείτε από αυτή. Να θυμάστε ότι είναι πάντοτε καλό να συμβουλεύεστε τον οδοντίατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε σπιτική θεραπεία. Πώς σας φάνηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης της ουλίτιδας;

meygeia.gr/

Exit mobile version