Τούρτα με ζελέ ανανά και γιαούρτι

Τούρτα με ζελέ ανανά και γιαούρτι


 

Δείτε πώς να φτιάξετε μια πολύ δροσερή τούρτα με ανανά και γιαούρτι

Υλικά

  • 1 γιαούρτι στραγγισμένο
  • 2 φάκελοι ζελέ Aνανά
  • 2 φάκελοι Garni Ζαχαροπλαστικής
  • 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
  • 1 κομπόστα ανανάς (800 γρ.)
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • Μερικά κερασάκια για διακόσμηση

 

loading...

Εκτέλεση

Διαλύετε 2 φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε 2 ποτήρια βραστό νερό. Προσθέτετε 2 ποτήρια παγωμένο νερό ή αν θέλετε αντικαθιστάτε το ένα ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα.

Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκατοστών με σούστα και τη βάζετε για λίγο στην κατάψυξη να πήξει.

Tοποθετείτε μερικές λεπτές φέτες ανανά μέσα στη φόρμα με τα κερασάκια στη μέση και ρίχνετε λίγο ζελέ. Βάζετε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη. Προσθέτετε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζετε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα) να πήξει. Θα χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.

Kόβετε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά. Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά τους 2 φακέλους garni με 400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχετε κρατήσει, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι. Pίχνετε το μίγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει.

govastileto.gr

Loading...

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close