Τι είναι οι σπασμοί στην πλάτη και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν

Οι μυικοί σπασμοί στην πλάτη είναι κάτι που έχει συμβεί στους περισσότερους σε κάποια στιγμή της ζωής τους.

Κάποιοι, μάλιστα, είναι πιο επιρρεπείς σε τέτοιους σπασμούς στην πλάτη και τους παθαίνουν συχνότερα ή/και για μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

Σε αυτό το άρθρο, κοιτάμε τις αιτίες των σπασμών της πλάτης, τα συμπτώματά τους και, το πιο σημαντικό, τις πιθανές αποτελεσματικές θεραπείες.

Τι είναι οι σπασμοί στην πλάτη

Οι σπασμοί στην πλάτη μπορεί να κυμαίνονται από μικροσκοπικά τσιμπήματα έως επώδυνες συσπάσεις που σας αφήνουν σχεδόν ανίκανους να κινηθείτε. Εμφανίζονται όταν οι μύες στην πλάτη σας συστέλλονται ακούσια και έντονα. Η αίσθηση μπορεί να διαφέρει πολύ από άτομο σε άτομο. Για μερικούς, μπορεί να εμφανιστεί ως ήπιος, θαμπός πόνος ή περιστασιακή σύσπαση. Για άλλους, μπορεί να κλιμακωθεί σε οξύ, βασανιστικό πόνο που γίνεται εξουθενωτικός.

Από τι προκαλούνται οι σπασμοί στην πλάτη

Πολλοί παράγοντες μπορούν να συμβάλουν σε αυτές τις ξαφνικές και συχνά επώδυνες μυϊκές συσπάσεις. Η κατανόηση των υποκείμενων παραγόντων είναι απαραίτητη τόσο για την πρόληψη όσο και για την αντιμετώπιση των σπασμών.

Οι πιο κοινές αιτίες σπασμών της πλάτης:

Σπασμοί στην πλάτη: Συμπτώματα

Η αναγνώριση των συμπτωμάτων είναι ζωτικής σημασίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διαχείριση των σπασμών της πλάτης. Τέτοια μπορεί να είναι τα εξής:

Γενικά, ο πόνος στην πλάτη θα υποχωρήσει μετά από ανάπαυση και φροντίδα στο σπίτι. Ωστόσο, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν ο πόνος:

Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια εάν ο πόνος προκαλεί νέα προβλήματα στο έντερο ή την ουροδόχο κύστη, συνοδεύεται από πυρετό ή έχει προέλθει από πτώση, χτύπημα στην πλάτη ή άλλον τραυματισμό.

Σπασμοί στην πλάτη: Αντιμετώπιση

Διάφορες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση της ενόχλησης και στην προώθηση της επούλωσης. Τέτοιες μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Σπασμοί στην πλάτη: Πώς να τους σταματήσετε

Όταν εμφανίζονται σπασμοί στην πλάτη, η εύρεση γρήγορων και αποτελεσματικών τρόπων για να τους σταματήσετε γίνεται κορυφαία προτεραιότητα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές στρατηγικές που μπορείτε να εφαρμόσετε:

ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

Exit mobile version