Τι να κάνετε για τις άφθες στο στόμα – Γιατί εμφανίζονται εξαρχής!!!-ΒΙΝΤΕΟ

Τι να κάνετε για τις στο στόμα – Γιατί εμφανίζονται εξαρχής.

Οι άφθες (ή άφτρες) είναι μικρά έλκη που εμφανίζονται στο στόμα και δυσκολεύουν το άτομο στο μάσημα της τροφής και στην ομιλία, ενώ αποτελούν μια σταθερή ενόχληση καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας

Οι άφθες στο στόμα χωρίζονται σε δύο βασικές κατηγορίες:

Τι προκαλεί τις άφθες στο στόμα;

Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη. Το αυξημένο ή/και κάποια βλάβη ιστού στο στόμα πιστεύεται ότι είναι η αιτία στις περισσότερες περιπτώσεις. Ορισμένα τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των εσπεριδοειδών και των ιδιαίτερα όξινων φρούτων και λαχανικών (όπως τα λεμόνια, τα πορτοκάλια, ο ανανάς, τα μήλα, τα σύκα, οι ντομάτες και οι φράουλες) μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον πόνο αν έχετε άφτρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις οι άφτρες προκαλούνται από μια υποκείμενη κατάσταση υγείας, όπως η διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος, προβλήματα διατροφής (όπως έλλειψη βιταμίνης Β-12ψευδάργυρουφολικού οξέος, ή σιδήρου ,  φολικού οξέος, ή ) και κάποια ασθένεια στον γαστρεντερικό σωλήνα (όπως η κοιλιοκάκη και η νόσος του Crohn ).

Ποια είναι τα που παρουσιάζουν οι άφθες στο στόμα;

Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, οι άφτρες ενδέχεται επίσης να συνοδεύονται από:

Ποια είναι η σωστή αντιμετώπιση για τις άφθες στο στόμα;

Ο πόνος από τις άφτρες μειώνεται σταδιακά μέσα σε λίγες μέρες και οι πληγές επουλώνονται συνήθως χωρίς θεραπεία σε περίπου 1-2 εβδομάδες. Οι άφθες που θεραπεύονται με οδοντικά λέιζερ εμφανίζουν σχεδόν πλήρη ανακούφιση από τα συμπτώματα αμέσως. Μιλήστε με τον οδοντίατρό σας για την εν λόγω διαδικασία.

Ποια είναι η σωστή πρόληψη για τις άφθες στο στόμα;

Επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας, αν έχετε:

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr  ,  www.webmd.com

Exit mobile version