Ταλιατέλες με αγκινάρα και πράσο

 

Ένα γευστικό πιάτο ζυμαρικών με δύο είδη λαχανικών.

Υλικά:

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε.
  2. Εντωμεταξύ, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσα και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν, προσέχοντας να μη ροδίσουν πολύ, ανακατεύοντας συνεχώς για 5 λεπτά.
  3. Βγάλτε τα πράσα από το τηγάνι και προσθέσετε τις αγκινάρες. Σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
  4. Βάλτε ξανά τα πράσα στο τηγάνι και ανακατέψτε τα με τις αγκινάρες. Προσθέστε το χυμό λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε.
  5. Προσθέστε τα λαχανικά στα ζυμαρικά και ρίξτε τη μισή παρμεζάνα. Ανακατέψτε καλά. Εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε.
  6. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

govastileto.gr

Exit mobile version