Τα πέντε «δυνατά» σημεία του μαϊντανού

 

Μπορεί να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πιάτο μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζεται μόνο στο άρωμα και τη γαρνιτούρα. Τα οφέλη του ποικίλλουν και πείθουν ότι μπορεί ο μαϊντανός να είναι μικρός στο μάτι, αλλά όχι και στα οφέλη.

Η χρήση του σαν φάρμακο για διάφορες παθήσεις στην Αρχαία Ελλάδα σίγουρα αρχίζει να μας υποψιάζει για τις πολλαπλές του ιδιότητες. Οι λόγοι;

Ο μαϊντανός είναι πλούσιος σε βιταμίνες Β12, C, K και Α

Προσθέστε το μαϊντανό, εκτός από τη σάλτσα ντομάτας, στη σαλάτα σας, στο κρέας, στα θαλασσινά και στις πίτες σας, αυξάνοντας την κατανάλωσή του. Κι αν θέλετε να τον αποθηκεύσετε για καιρό, τυλίξτε τον βάλτε τον για μερικές ώρες στην κατάψυξη, τοποθετήστε τον στη συνέχεια σε πλαστική σακουλίτσα και μετά ξανά στην κατάψυξη, μέχρι περίπου 6 μήνες.

 

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version