Τα 3 Κλειδιά για την Ολιστική Θεραπεία της Κατάθλιψης

Τα 3 Κλειδιά για την Ολιστική Θεραπεία της Κατάθλιψης

Η βρίσκεται σε τεράστια έξαρση σε ολόκληρο τον πλανήτη, όπως και η συνταγογράφηση των αντικαταθλιπτικών χημικών φαρμάκων που ελάχιστα μπορούν να προσφέρουν, όσον αφορά την αληθινή αντιμετώπισή τους.

Από την οπτική της Ολιστικής θεραπευτικής, το να παίρνουμε φάρμακα για την κατάθλιψη σημαίνει ότι απλά σκεπάζουμε τις αληθινές αιτίες της, χωρίς να προσφέρουμε λύσεις και πόσο μάλλον θεραπεία.

Τι τη δημιουργεί;

Έλλειψη ενέργειας, έλλειψη ενδιαφέροντος ή χαράς για τη ζωή, αισθήματα αναξιότητας, μέχρι κρίσεις πανικού, όλα αυτά είναι σημάδια της κατάθλιψης. Θυμός, οργή, λύπη, μνησικακία και κάθε συναίσθημα που έχουμε την τάση να αποφεύγουμε ή να θάβουμε κάτω από το χαλί, μπορεί να ενεργοποιήσει την κατάθλιψη.

Όμως κάτω από αυτά τα συμπτώματα υπάρχει μια αφθονία ενέργειας και αγάπης για τη ζωή, που περιμένει να απελευθερωθεί.

Η κατάθλιψη είναι το αποτέλεσμα επίμονης καταπίεσης συναισθημάτων. Όταν πιέζετε κάτι ή κρύβετε κάτι μέσα σας, αυτό έχει την τάση να κολλάει και να γίνεται στάσιμο. Η θεραπεία τελείται με την απελευθέρωσή του και όχι με το μασκάρεμά του με χημικά ψυχοφάρμακα.

Αντιμετώπιση

Υπάρχουν 3 κύρια κλειδιά για την ολιστική θεραπεία της κατάθλιψης. Κάντε τα ΟΛΑ μαζί για να έχετε την πλήρη φόρμουλα της αντιμετώπισής της. Σώμα, Νους και Ψυχή μαζί:

Κίνηση (σώμα) – Χρειάζεστε κίνηση. Φυσική, συναισθηματική και κοινωνική για να κάνετε την ενέργεια να ρέει μέσα στον οργανισμό σας. Όταν η ενέργεια αυτή βρίσκεται σε κίνηση θα βρείτε πολύ δύσκολο να παραμείνετε σε κατάθλιψη.

Συγκέντρωση (νους) – Βλέπετε το ποτήρι σας μισοάδειο ή μισογεμάτο; Το να αλλάξετε την οπτική της συγκένρωσής σας, επιτρέπει τη φυσική ροή της ενέργειας. Όσο πιο πολύ ο νους συγκεντρώνεται σε κάτι που είναι αρνητικό, τόσο πιο πολύ καταθλίβονται τα συναισθήματά σας.

Νόημα (ψυχή) – Με σκοπό να βρείτε νόημα στη ζωή σας, χρειάζεστε να δώσετε και να μοιραστείτε αυτά που έχετε ή που δημιουργείτε και να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα που βρίσκεται πίσω από τον κόσμο σας, ότι δηλαδή ο κόσμος πραγματικά σας χρειάζεται.

Ολιστική θεραπεία

Τι «πρέπει» να αποφύγετε κα τι «πρέπει» να κάνετε;

Αν καταφέρετε να αναμίξετε όλα αυτά τα θεραπευτικά «όπλα» σε καθημερινή βάση, θα πετύχετε σημαντικά αποτελέσματα στην άρση της κατάθλιψής σας. Θυμηθείτε να έχετε υπομονή. Κάθε μέρα ένα μικρό ή ένα μεγάλο βήμα θα κάνει σύντομα τη διαφορά.

Αυτά που «πρέπει» να αποφύγετε

ΣΩΜΑ

ΝΟΥΣ

ΨΥΧΗ – ΠΝΕΥΜΑ

Αυτά που «πρέπει» να κάνετε

ΣΩΜΑ

ΝΟΥΣ

ΨΥΧΗ – ΠΝΕΥΜΑ

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μιχάλη Ροδόπουλου «Ψυχοσωματικές Ασθένειες οι αιτίες και η αντιμετώπισή τους» από τις εκδόσεις ΔΙΟΝ

πηγή : enallaktikiagenda.gr

Exit mobile version