Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πως να αποφύγετε φούσκωμα, διάρροια και δυσκοιλιότητα

Αν σας ταλαιπωρεί αυτή η συχνή πάθηση του πεπτικού συστήματος, ακολουθήστε τους ακόλουθους απλούς τρόπους που μπορείτε να μειώσετε τα ενοχλητικά

Το (IBS) αποτελεί μια πάθηση του πεπτικού συστήματος ιδιαίτερα επιβαρυντική για όσους υποφέρουν από αυτήν. Βασική αιτία είναι τα συμπτώματα όπως κράμπες στο στομάχι, φούσκωμα, διάρροια και δυσκοιλιότητα, τα οποία εκδηλώνονται και υποχωρούν συνεχώς και μπορούν να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες ή ακόμη και μήνες κάθε φορά, επιβαρύνοντας την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Μολονότι δεν υπάρχει κάποια θεραπεία που να προσφέρει ίαση και οι αλλαγές στη διατροφή καθώς και λήψη συγκεκριμένων φάρμακων πιθανώς να μην έχει τα ίδια αποτελέσματα σε όλους τους ασθενείς, το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) προτείνει κάποιες απλές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής προς ανακούφιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες:

Πώς να ηρεμήσετε από το φούσκωμα, τις κράμπες και τα αέρια

Πώς να περιορίσετε τη διάρροια

Σε περίπτωση επίμονης διάρροιας, μην παραλείπετε να καταναλώνετε άφθονο νερό για να αποφύγετε την αφυδάτωση.

Πώς να ανακουφίσετε τη δυσκοιλιότητα

Σημαντικό: Επισκεφτείτε έναν γιατρό εάν οι αλλαγές στη διατροφή και τα φάρμακα δεν σας βοηθήσουν είτε στην περίπτωση που πρέπει να αποκλείσετε πολλά τρόφιμα για αποφυγή εμφάνισης των συμπτωμάτων.

 

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

Exit mobile version