Το σπανάκι είναι μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Η σπανακόπιτα μπορεί να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Δοκιμάστε τη συνταγή και απολαύστε την.
Υλικά
800 γραμμάρια σπανάκι , καθαρισμένο και πλυμένο
2 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κρεμμύδι, τριμμένο
350 γραμμάρια φέτα χοντροκομμένη
8 φύλλα κρούστας εμπορίου
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά σοτάρουμε σε ένα τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το ξηρό κρεμμύδι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια για να σοταριστούν ελαφρά. Κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια και τη ρίχνουμε και αυτό μέσα στο τηγάνι μαζί με το ωμό σπανάκι αφού Ανακατεύουμε καλά το σπανάκι μέχρι να μαραθεί και να μειωθεί ο όγκος του.Λίγο πριν βγάλουμε το τηγάνι από τη φωτιά ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι, αφήνουμε να μειωθεί η θερμοκρασία και συμπληρώνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο ανακατεύοντας καλά.
Παίρνουμε ένα ταψί, το αλείφουμε με ελαιόλαδο και βάζουμε 4 φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα – ένα.Αδειάζουμε τη γέμιση μέσα στα φύλλα, τη στρώνουμε καλά και βάζουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα κρούστας λαδώνοντας τα και αυτά.Κόβουμε με το μαχαίρι την πίτα σε μερίδες και τη βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.
Τα υπέρ και τα κατά κάθε επιλογής Είναι μία άποψη που υποστηρίζουν αρκετοί influencers: Μην…
Ο γαστρικός καρκίνος, γνωστός και ως καρκίνος του στομάχου, είναι μια ιδιαίτερα συχνή και επιθετική…
Μια νέα μελέτη ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος εγκεφαλικού ήταν 7% υψηλότερος τις ζεστές νύχτες, ειδικά…
Η σιδηροπενία (έλλειψη σιδήρου) είναι πιο συχνή διατροφική ανεπάρκεια στην εγκυμοσύνη. Συχνά οδηγεί σε σιδηροπενική…
Η 31η Μαΐου κάθε έτους έχει οριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ως η…
Εντυπωσιακά αποτελέσματα έδειξαν οι κλινικές δοκιμές ενός νέου φαρμάκου κατά του καρκίνου του πνεύμονα, το…