Σέσκουλο: 5 σημαντικά οφέλη που θα σας πείσουν να το καταναλώνετε

Με σχετικά γλυκιά γεύση, τα σέσκουλα καταναλώνονται στη σαλάτα, ενώ μπορούν να μαγειρευτούν μαζί με λαχανικά, ρύζι, να μπουν σε πίτες και να δώσουν υπέροχο χρώμα και γεύση στα πιάτα σας.

Τα σέσκουλα είναι πολύ θρεπτικά για τους εξής λόγους: έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο ψευδάργυρο στον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα μας παρέχουν βιταμίνη C, βιταμίνη Α και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Με τόσα θρεπτικά συστατικά, τα οφέλη τους είναι πολλαπλά, αλλά 5 από αυτά είναι τα πιο σημαντικά:

Προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά, αφού θα πρέπει να μην καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες, λόγω του οξαλικού του οξέος.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version