Ριζότο με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης

Ριζότο με μανιτάρια και πιπεριές Φλωρίνης



Υλικά:

1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο ζωμο λαχανικών
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κούπα ρύζι Arborio
125 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη ψητή πιπεριά Φλωρίνης, στραγγισμένη (εάν είναι σε άλμη) ψιλοκομμένη
αλάτι & πιπέρι
2 κουταλιές της σούπες βούτυρο
4-6 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, βράζουμε τον ζωμό και τον κρατάμε σε χαμηλή φωτιά κατά την διάρκεια της μαγειρικής μας.

Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τα γυρίζουμε όλα μαζί για ένα-δυο λεπτά.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά και συνεχίζουμε να τα γυρίζουμε για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί. Μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις πιπεριές και ½ φλιτζάνι ζωμό.
Γυρίζουμε συνέχεια το ριζότο μέχρι να σωθεί ο ζωμός και επαναλαμβάνουμε, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό, μέχρι να πιει σχεδόν όλο τον ζωμό. Θέλει γύρω στα 25 λεπτά συνολικά.
Τέλος, αλατοπιπερώνουμε. Κατεβάζουμε το ριζότο από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Γυρίζουμε.
Ρίχνουμε την κρέμα και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

loading...

govastileto.gr

Loading...

Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Μάθετε περισσότερα

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα οριστεί σε "επιτρέπει cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή" παρακάτω, στη συνέχεια, σας ζητάμε να ακολουθήσετε αυτό.

Close