Πώς να προστατεύσετε το μωρό σας από τα μικρόβια

Επειδή το μωράκι σας δεν έχει χτίσει ακόμα το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι ιδιαίτερα ευάλωτο σε και βακτηρίδια.

Το γάλα μάλιστα αποτελεί «πρόσφορο» έδαφος για τέτοιου είδους βλαβερούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται με εκπληκτική ευκολία. Γι΄ αυτό πολλά νεογνά που τρέφονται με μπιμπερό παρουσιάζουν συχνά διάφορα γαστρεντερικά προβλήματα. Για να θωρακίσετε λοιπόν το αγγελούδι σας από μια τέτοια άσκοπη ταλαιπωρία πρέπει να τηρείτε πολύ σχολαστικά τους κανόνες υγιεινής.

-Να πλένετε πάντοτε τα χέρια σας πριν ταΐσετε το μωρό

Μην ξεχνάτε ότι όλοι μας ερχόμαστε σε επαφή με διάφορα μικρόβια που μπορεί να έχουν μείνε στο δέρμα μας και να μεταφερθούν στο γάλα του ού.

-Να πλένετε πολύ προσεκτικά τα μπιμπερό και τις θηλές με τα ειδικά βουρτσάκια που υπάρχουν στο εμπόριο

Στη συνέχεια πρέπει να βράζετε το μπιμπερό για 10-15 λεπτά ή να τα αποστειρώνετε χρησιμοποιώντας τις συσκευές αποστείρωσης που κυκλοφορούν στην αγορά.

mikrovia3

-Να βράζετε το νερό στο οποίο θα διαλύσετε το γάλα για 15 λεπτά περίπου

Όταν τελειώσει ο βρασμός να γεμίζετε τα με νερό και να τα βάζετε αμέσως στο ψυγείο. Τα μικρόβια πολλαπλασιάζονται πολύ πιο εύκολα όταν το νερό είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αντιθέτως, δυσκολεύονται στο καυτό ή στο παγωμένο νερό.

-Να διατηρείτε στο ψυγείο αποστειρωμένα μπιμπερό με το νερό μέχρι την ώρα του φαγητού

mikrovia4

-Όταν πεινά το μωρό, να ζεσταίνετε πρώτα το μπιμπερό με το νερό, είτε βάζοντάς το στη βρύση κάτω από το καυτό νερό είτε χρησιμοποιώντας κάποιον ηλεκτρικό θερμαντήρα

Θυμηθείτε ότι δεν πρέπει να ρίχνετε τη σκόνη του γάλακτος σε καυτό νερό και ότι πρέπει να ακολουθείτε πάντα πιστά τις οδηγίες του παρασκευαστή γάλακτος για τη σωστή δοσολογία. Καμιά φορά οι μητέρες βάζουν λίγο παραπάνω γάλα για να πιει το μωρό τους περισσότερο. Αποτέλεσμα θα βαρύνει στο στομαχάκι του και δεν θα πάρει τη σωστή ποσότητα υγρών.Στη συνέχεια, ανακινείτε πολύ καλά το περιεχόμενο του μπιμπερό. Ελέγχετε , ρίχνοντας λίγο γάλα στον καρπό σας, τη θερμοκρασία του γάλακτος. Πρέπει να είναι γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου.

-Όταν τελειώσει το γεύμα, πρέπει να πετάτε αμέσως το γάλα που περίσσεψε και να πλένετε αμέσως το μπιμπερό.

Μην κρατάτε ποτέ υπόλοιπο γάλακτος για το επόμενο διάστημα.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr  ,  Mothersblog.gr

 

Related Articles

Back to top button