Πώς να μην χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Πώς να μην χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο

Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε αποθηκεύσει και λαχανικά στο ψυγείο μας και μέσα σε λίγες μέρες να έχουν σαπίσει.

Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι και έξυπνες συμβουλές για να μην χαλάνε τόσο γρήγορα πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες. Μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος αποθήκευσής τους μέσα στο ψυγείο.

Αναλυτικότερα:

  • Η θερμοκρασία ψύξης θα πρέπει να είναι γύρω στους 4-5 βαθμούς.
  • Εφόσον πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πριν τα βάλετε στο ψυγείο, μην ξεχνάτε πριν να τα στεγνώνετε καλά και να τα τυλίγετε με χαρτί κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο απορροφάται όλη η υγρασία.
  • Καλύτερα να αποθηκεύετε τα λαχανικά σας και τα φρούτα στο ειδικό συρτάρι του ψευγείου ενώ αν τα βάζετε σε σακούλες μην τις κλείνετε ερμητικά για να παίρνουν αέρα.

Με αυτούς τους τρόπους θα διατηρούνται περισσότερο!

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button