Πεντανόστιμο, νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο – Θα σας ξετρελάνει

Το γεγονός ότι νηστεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε γλυκό, γι’ αυτό και η ειδικός ετοίμασε μια συνταγή για πεντανόστιμο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδο, το οποίο έχει σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και καροτένια.

Πριν ξεκινήσουμε, σημειώστε ότι η 1 κούπα ισοδυναμεί με 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού.

Υλικά

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τον χυμό και την μελάσα και χτυπάμε στο δυνατό για 5 λεπτά.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη βρώμη και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  

Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ξύσμα πορτοκαλιού και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε!

Κωνσταντίνα Γρώππα : Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

diatrofi.gr

 

Exit mobile version