Πανεύκολο και λαχταριστό τιραμισού

Θα σας τρελάνει με τη γεύση και τα αρώματά του!

Με καταγωγή από την Ιταλία, εκπληκτική υφή και διαφορετικές γεύσεις, το τιραμισού είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά.

Υλικά:

Διαδικασία

Χτυπάτε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε το μασκαρπόνε, χαμηλώνοντας την ταχύτητα. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μίγμα, το τοποθετείτε σε μια μπασίνα.

Χτυπάτε την άλλη μισή ζάχαρη με τα ασπράδια να γίνει μαρέγκα. Το ενσωματώνετε με το προηγούμενο μίγμα προσεκτικά. Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Ενσωματώνετε προσεκτικά με το μίγμα, που φτιάξατε πριν.

Διαλύετε τη μαύρη ζάχαρη στον εσπρέσο και βάζετε το καλούα. Μουλιάζετε τα σαβαγιάρ μέσα στον αρωματισμένο καφέ και τα στρώνετε σε ένα ταψάκι.

Περιχύνετε με τη μισή κρέμα και στρώνετε ξανά με σαβαγιάρ. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα και τοποθετείτε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες. Πασπαλίζετε με κακάο και σερβίρετε.

.

newsitamea.gr

Exit mobile version