Ουρικό οξύ: Τι να τρώτε και τι να αποφεύγετε, για να μειωθούν τα συμπτώματα

Για να αποφύγετε την υπερβολική συγκέντρωση ουρικού οξέος στο αίμα, μπορεί να απαιτηθούν αλλαγές στη διατροφή. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες συνιστούν να αποφεύγετε την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν υψηλές ποσότητες πυρηνικών βασικών οξέων, όπως κρέας, θαλασσινά και αλκοόλ.

Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το , μπορεί να χρειαστεί να συμβουλευτείτε ένα γιατρό για περαιτέρω αξιολόγηση και αγωγή.

Η , μια επώδυνη μορφή αρθρίτιδας, εμφανίζεται όταν τα υψηλά επίπεδα ουρικού οξέος σχηματίζουν κρυστάλλους γύρω από μία άρθρωση.

Το ουρικό οξύ παράγεται όταν το σώμα διασπά μια χημική ουσία που ονομάζεται πουρίνη. Η πουρίνη υπάρχει φυσικά στο σώμα σας, αλλά εμπεριέχεται επίσης σε ορισμένες τροφές. Το ουρικό οξύ αποβάλλεται από το σώμα με τα ούρα.

Μια διατροφή που εστιάζει στην μείωση των επιπέδων ουρικού οξέος στον οργανισμό μπορεί μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για μια διατροφή που μειώνει το ουρικό οξύ

Οι γενικές αρχές μιας διατροφής ουρική αρθρίτιδα είναι ουσιαστικά το ίδιο με προτάσεις για μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή:

Συγκεκριμένες τροφές που πρέπει να έχετε υπόψη σας

Exit mobile version