Οι νόστιμες τροφές που «διαλύουν» την Χοληστερίνη

Η αυξημένη είναι ένα από τα συχνότερα ιατρικά προβλήματα για το σύγχρονο άνθρωπο, καθώς οι υψηλές τιμές της μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές δυσλειτουργίες. Έτσι, είναι επιβεβλημένο να δείχνουμε την απαραίτητη προσοχή, κυρίως στη διατροφή μας, η οποία, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο παράγοντας-κλειδί.

Η χοληστερίνη είναι ένα λιπίδιο και υπάρχει φυσικά στον οργανισμό. Παίζει κυρίαρχο ρόλο στη λειτουργία κάθε κυττάρου, αλλά τα αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα αποτελούν έναν από τους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση της στεφανιαίας νόσου. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου για τη στεφανιαία νόσο και είναι σημαντικό να τους φροντίζουμε όλους, προκειμένου να μειωθεί ο συνολικός κίνδυνος εμφάνισης της ασθένειας.

Η χοληστερίνη μεταφέρεται μέσα στον οργανισμό σε μόρια που λέγονται λιποπρωτεΐνες. Υπάρχουν δύο είδη που είναι ιδιαίτερα σημαντικά, ειδικά όταν λάβουμε υπόψη πως το ένα είδος χοληστερίνης μπορεί να είναι καλό και το άλλο κακό: η LDL-χοληστερίνη και η HDL-χοληστερίνη.

Δεν είναι μυστικό ότι ορισμένες μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τα επίπεδα της “κακής” (LDL) χοληστερόλης, η οποία προκαλεί συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες και οδηγεί σε καρδιακή νόσο, καρδιακές προσβολές και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Και επειδή το να μειωθεί η χοληστερίνη, έχει συνδεθεί με μια “άνοστη” διατροφή, οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα αληθές και πως υπάρχουν τροφές που είναι εύγεστες και ταυτόχρονα ευεργετικές για την μείωση της LDL χοληστερόλης.

Δείτε ποιες τροφές είναι αυτές και προσπαθήστε να τις επιλέγετε περισσότερο στην διάρκεια του εβδομαδιαίου διατροφικού σας προγράμματος, προκειμένου να ρίξετε τα επίπεδα της χοληστερίνης στο αίμα.

ΠΗΓΗ: www.iatropedia.gr

Exit mobile version