Μάθε να Είσαι ο Εαυτός σου, η Χαρά δεν Έρχεται Ζώντας τη Ζωή των Άλλων!!!

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί πολλούς λόγους για να μην είναι ο εαυτός του. Ίσως σκέφτεται ότι πρέπει να φέρεται με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να είναι αποδεκτός, ότι ο ίδιος δεν έχει κάποιες ιδιαίτερες ποιότητες, ότι το να συμβιβάζεται κανείς είναι απαραίτητο και αναγκαίο σε κάθε κατάσταση και περίπτωση.

Ένα άτομο μπορεί να νιώθει φοβισμένο στο να ανακαλύψει όλες τις πλευρές του εαυτού του γιατί ίσως ανακαλύψει πως έχει περισσότερες δυνατότητες από ό,τι νόμιζε, περισσότερες δυνάμεις, περισσότερα «θέλω» και πολύ περισσότερα «μπορώ».

Αυτό καμιά φορά είναι πολύ πιο τρομακτικό από το να μείνει κανείς στάσιμος με τον εαυτό του σε μία καθημερινότητα που δεν τον αντιπροσωπεύει, έχοντας σχέσεις (προσωπικές, επαγγελματικές και φιλικές) που δεν τον καλύπτουν, ζώντας καταστάσεις που δεν του δίνουν χαρά αλλά στηρίζουν έναν Εαυτό που θεωρεί πως είναι αποδεκτός από όλους.

Χάνοντας την επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, χάνουμε και τη χαρά μας.

Το να βρούμε τον εαυτό μας είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε εμάς.

Το να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας είναι ένα ιδιαίτερο ταξίδι.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αφήνει κανείς το γνώριμο έδαφος στο οποίο πατούσε τόσο καιρό προκειμένου να κάνει ένα ταξίδι σε άγνωστα μέρη.

Αυτό ίσως φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο όταν αφορά την προσωπική ανακάλυψη και την αποδοχή του εαυτού, καθώς η διαδρομή είναι αχαρτογράφητη και ίσως να πιστεύουμε πως είναι και επώδυνη-γιατί ανακαλύπτουμε και κομμάτια μας που μπορεί να μην μας είναι ευχάριστα αλλά και παράλληλα αναγνωρίζουμε πως εμείς έχουμε την ευθύνη της ζωής και των πράξεων μας.

Κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού ίσως κανείς νιώσει σαν τον Οδυσσέα που πέρασε από τόσα μέρη και χρειάστηκε να ξεπεράσει τόσες κακουχίες μέχρι τελικά να γυρίσει πίσω από εκεί που άρχισε, πάλι πίσω στο ίδιο σημείο.

Κατάφερε όμως να γυρίσει πίσω γεμάτος εμπειρίες, γνώσεις και δύναμη αρκετή ώστε να αποκαταστήσει το σπιτικό του (τον Εαυτό) και να ξαναφέρει την ισορροπία στην οικογένεια του. Το μάθημα σε όλο αυτό είναι πως ο καθένας από εμάς έχει τη δύναμη να βρει το αυθεντικό του κέντρο, τις πραγματικές του δυνατότητες ώστε να μπορέσει να πετύχει αυτά για τα οποία είναι προορισμένος.

Εν τέλει, το μεγαλύτερο δώρο που μπορεί να βιώσει κανείς κατά τη διάρκεια της ζωής του είναι το προσωπικό του ταξίδι που οδηγεί στην αυτογνωσία και την προσωπική ευτυχία και γαλήνη.

Δήμητρα Παράσχου: Ψυχοθεραπεύτρια

ΠΗΓΗ: share24.gr

Exit mobile version