Μαϊντανός: η… γαρνιτούρα με τα πολλά οφέλη!!!

: η… γαρνιτούρα με τα πολλά .

Στην αρχαία Ελλάδα τον χρησιμοποιούσαν σαν φάρμακο για διάφορες παθήσεις, ενώ σήμερα γαρνίρει με επιτυχία πολλά πιάτα της μεσογειακής –κι όχι μόνο- κουζίνας. Πρέπει, όμως, να πάψουμε να τον αντιμετωπίζουνμε μόνο σαν γαρνιτούρα και να του αναθέσουμε βασική θέση στα πιάτα μας. Δείτε γιατί.

Ο μαϊντανός αποτελεί βότανο με μεγάλη θρεπτική αξία, αφού είναι πηγή φυλλικού οξέος και σιδήρου, πλούσιος σε βιταμίνη Β12, βιταμίνη C, βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνη Κ. Χάρη στα ωφέλιμα στοιχεία του, ο μαϊντανός:

Προσθέστε τον στη σάλτσα ντομάτας, στα ζυμαρικά σας, στη σαλάτα σας, στο κρέας κατσαρόλας, σε διάφορες πίτες με κρέας ή τυρί, αλλά και στα θαλασσινά σας, όπως στις γαρίδες και τα καλαμαράκια.

Για να τον αποθηκεύσετε σωστά, συντηρήστε τον στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα, αφού τον τυλίξετε σε νωπό χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, βάλτε τον για μερικές ώρες στην κατάψυξη, τοποθετήστε τον στη συνέχεια σε πλαστική σακουλίτσα και μετά ξανά στην κατάψυξη, μέχρι περίπου 6 μήνες.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version