Κοτόπουλο στα κάρβουνα

Κοτόπουλο στα κάρβουνα


Υλικά

1 κοτόπουλο (ζητάμε από το χασάπη να μας το κόψει και να μας το χτυπήσει για σχάρα)
½ φλιτζάνι τσαγιού χυμό από λεμόνι ( χρειάζεται να στύψουμε ένα λεμόνι)
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο ( θα τις πολτοποιήσουμε)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Το κοτόπουλο πρέπει να είναι κομμένο από το χασάπη, να έχει αφαιρεθεί ο λαιμός και οι άκρες από τις φτερούγες και να είναι χτυπημένο ώστε να έχει σπασμένο το κόκαλο του στήθους και να  είναι πλακέ.
Αρχικά, βάζουμε το λεμόνι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το βασιλικό και το ελαιόλαδο σε ένα μικρό βάζο, τα ανακατεύουμε και τα χτυπάμε ώστε να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.

Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα με τα μυρωδικά, φροντίζοντας να πάει παντού.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναστεί και να απορροφήσει τα υλικά για 12 ώρες τουλάχιστον.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο και πριν το βάλουμε να ψηθεί πρέπει να το αφήσουμε να ξεπαγώσει, θα χρειαστεί μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι να ξεπαγώσει.
Μπορούμε επίσης, πριν το βάλουμε στη σχάρα να το σκουπίσουμε με ένα απορροφητικό χαρτί, θα έχει πάρει τη νοστιμιά των υλικών.

Τοποθετούμε το κοτόπουλο στη σχάρα και το ψήνουμε για 15 λεπτά.Στη συνέχεια το γυρίζουμε από τη άλλη πλευρά και το ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Τσεκάρουμε ένα είναι ψημένο κόβοντας το με ένα μαχαίρι σε ένα σημείο στο οποίο το κρέας έχει πάχος. Αν το χρώμα του είναι άσπρο και όχι ροζ ή κόκκινο και τα υγρά που βγαίνουν είναι διάφανα το κοτόπουλο έχει ψηθεί.

 

govastileto.gr

Related Articles

Back to top button