Κορωνοϊός: Οκτώ κινήσεις SOS που θωρακίζουν την άμυνα

Η μάσκα προσώπου, η τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών δεν είναι τα μόνα που μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από την Covid-19. Υπάρχει ένα ακόμη καίριο μέτρο προστασίας. Δείτε ποιο είναι αυτό

Η υγιεινή διατροφή είναι ουσιαστική στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος έτσι ώστε το σώμα να είναι λιγότερο ευάλωτο στις λοιμώξεις , συμπεριλαμβανομένου του κορωνοϊού υποστηρίζει η κλινική διαιτολόγος Carlin Rafie καθηγήτρια στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

H καθηγήτρια Rafie φυσικά και δεν αποκλείει το γεγονός να ακολουθεί κάποιος την ιδανική διατροφή και πάλι να αρρωστήσει με Covid-19 . «Μπορεί να τρέφεσαι εξαιρετικά καλά και να έχεις μια υγιεινή διατροφή και να αρρωστήσεις. Αυτό για το οποίο συζητάμε είναι η λήψη μέτρων προστασίας στο μέγιστο βαθμό που μπορεί ο καθένας, ώστε να έχει ο οργανισμός τα καλύτερα εφόδια να καταπολεμήσει την Covid-19. Η διατροφή ανήκει σε αυτά τα μέτρα».

Σύμφωνα με την ειδικό το μήνυμα που θα έπρεπε να σταλεί προς το κοινό είναι η τήρηση κοινωνικών αποστάσεων και η καλή διατροφή για την θωράκιση της υγείας.

Οι οδηγίες που δίνει η ειδικός για να το επιτύχουμε συνοψίζονται στα παρακάτω:

 

Η καθηγήτρια διατροφής τονίζει ακόμη τη σημασία της συστηματικής άσκησης και της εκτόνωσης από το στρες που επίσης συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

Exit mobile version