Κορονοϊός: 10 λόγοι για να πείτε ναι φέτος στον εμβολιασμό

Μειωμένη είναι η προσέλευση των πολιτών για εμβολιασμό έναντι της -19 με το νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο δείχνουν πρόσφατα δεδομένα.

Μάλιστα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε κάνει λόγο για 13.000 εμβολιασμούς ημερησίως, αριθμός αρκετά χαμηλός, ενόψει και του χειμώνα που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

Τι πρέπει να γίνει; Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής ΕΚΠΑ, κρίνεται αναγκαία η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη σημαντικότητα του εμβολιασμού.

Παραθέτει μάλιστα δεδομένα από το ECDC, όπου σύμφωνα με ειδικές αναλύσεις, μία επιτυχημένη εκστρατεία στόχευσης των πολιτών άνω των 60 ετών, για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσησης αυτής, θα μπορούσε να προλάβει το 21 με 32% όλων των νοσοκομειακών εισαγωγών σχετιζόμενων με την Covid στις ευρωπαϊκές χώρες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024.

Ο εμβολιασμός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημόσιας υγείας

Σύμφωνα με δεκάδες συστηματικές αναλύσεις και μετα-αναλύσεις, και σύμφωνα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο εμβολιασμός έναντι της Covid-19 έσωσε δεκάδες εκατομμύρια ζωές σε όλον τον κόσμο και χιλιάδες ζωές στην Ελλάδα.

H Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και το υπουργείο Υγείας, όπως και αντίστοιχοι ευρωπαϊκοί φορείς (ECDC- European Centre for Disease Control and Prevention) συστήνουν τον εμβολιασμό έναντι της Covid-19 με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, σε προαιρετική βάση, αλλά με ισχυρή σύσταση ως προς τις κάτωθι κατηγορίες:

Πιο ειδικά, γιατί γίνονται αυτές οι συστάσεις; Έχει βρεθεί ότι:

ΠΗΓΗ – www.iatropedia.gr

Exit mobile version