Καρκίνος του πνεύμονα: 8 συνήθη συμπτώματα – ”ενδείξεις καμπανάκι”

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι μια κακοήθης ασθένεια που ξεκινά από τα κύτταρα των πνευμόνων. Τα κύτταρα αυτά αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα και μπορούν να εισβάλουν σε άλλα μέρη του σώματος. Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι καρκίνου του πνεύμονα: ο μη μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (ΜΜΚΠ) και ο μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα (ΜΚΚΠ). Ο ΜΜΚΠ είναι ο πιο κοινός τύπος, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 85% των περιπτώσεων. Ο ΜΚΚΠ είναι πιο επιθετικός από τον ΜΜΚΠ και συχνά εξαπλώνεται γρήγορα.

Οι παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του πνεύμονα περιλαμβάνουν:

Τα συμπτώματα του καρκίνου του πνεύμονα μπορεί να περιλαμβάνουν:

Η διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα γίνεται συνήθως με ακτινογραφία θώρακα, αξονική τομογραφία, βρογχοσκόπηση και βιοψία.

Η θεραπεία του καρκίνου του πνεύμονα εξαρτάται από τον τύπο, το στάδιο και την γενική κατάσταση του ασθενούς. Οι επιλογές θεραπείας περιλαμβάνουν:

Η πρόγνωση του καρκίνου του πνεύμονα εξαρτάται από τον τύπο, το στάδιο και την γενική κατάσταση του ασθενούς. Η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της επιβίωσης.

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για τη μείωση του κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα:

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Exit mobile version