Φτιάξτε σουφικό! Το πιο διαδεδομένο φαγητό στην Ικαρία

Φτιάξτε σουφικό! Το πιο διαδεδομένο φαγητό στην Ικαρία


ΥΛΙΚΑ

– 4 μεγάλες πατάτες

– 4 κρεμμύδια

– 4 πράσινες πιπεριές

– 1 κόκκινη πιπεριά

Loading...

– 2 μεγάλες φ λάσκες μελιτζάνες

– 4-5 σκόρδα

– 2 ώριμες τριμμένες. ντομάτες

– 2 μεγάλο κολοκύθι ροδέλες

– 1 φλιτζάνι. τσαγιού ελαιόλαδο

– 4 πατάτες σε ροδέλες

– 3 καυτερές πιπεριές

– 1 ποτήρι κόκκινο κρασί- 1 μάτσο δυόσμο

– Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Πλένετε όλα τα λαχανικά και τα σκουπίζετε. Κόβετε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις ξεπικρίζετε, τρίβοντάς τες με αλάτι, τις αφήνετε για λίγα λεπτά .Μετά απλά τις ξεπλένεται. Στη συνέχεια, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τρίβετε τις ντομάτες σε τρίφτη. Καθαρίζετε τις πατάτες και το κολοκύθι και τα κόβετε σε ροδέλες, τις πιπεριές σε φέτες και ψιλοκόβεται το δυόσμο.

Σεμιαμεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο , μόλις αρχίσει να καίει τοποθετούμε τα λαχανικά μας ανά είδος και τα τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν..

Σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα (νταβά) στρώνουμε τα λαχανικά μας πρώτα τις πατάτες μας ,από πάνω βάζουμε λίγη τριάρμενη ντομάτα,κρεμμύδι,σκόρδο και δυόσμοεπαναλαμβανουμετην ίδια διαδικασία μέχρι να στρώσουμε όλα τα λαχανικά μας .ρίχνουμε από πάνω το κρασί ότι μας έχει μεινη από την τομάτα και τα μυρωδικά αν θέλουμε βάζουμε και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για30 λεπτά χωρίς να μας λιώσουν τα λαχανικά .στην συνεχεια το κόβουμε σαν πίτα.

Το σουφικό τρώγεται και ζεστό και κρύο.

 govastileto.gr

loading...
loading...