Έρπης στα χείλια: Τι να προσέχεις και πώς δε θα ξαναεμφανιστεί ο επιχείλιος έρπης!!!

: Τι να προσέχεις και πώς δε θα ξαναεμφανιστεί ο επιχείλιος έρπης.

Ο έρπης στα χείλια μπορεί να είναι πολύ ενοχλητικός και επώδυνος. Διάβασε τη συμβουλή της ειδικού για το πώς θα υποχωρήσει γρήγορα και πώς θα ενισχύσεις τον οργανισμό σου ώστε να μην ξαναβγεί.

Συνεργάστηκε η Βάλια Μουσάτου, δερματολόγος.

Τι να κάνεις αν βγει έρπης στα χείλια σου, τι να προσέχεις και πώς θα τον κρατήσεις μακριά σου.

Σε τι οφείλεται ο έρπης στα χείλια;

Ο επιχείλιος έρπης, όπως ονομάζεται, προκαλείται συνήθως από τον ιό του απλού έρπητα HSV1 και πολύ σπανιότερα από τον ιό HSV2 που είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνος για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων. Η μετάδοση του ιού γίνεται από επαφή ή βλεννογόνου, ενώ ο ιός δε ζει παραπάνω από 30 λεπτά εκτός του ανθρώπινου σώματος και είναι ευαίσθητος στο χλώριο. Ο χρόνος επώασης είναι από 3 μέχρι 20 ημέρες και στη συνέχεια ο ιός ζει σε λανθάνουσα κατάσταση στον οργανισμό και κατά καιρούς μπορεί να αναζωπυρωθεί. Το 85% του ανθρώπινου πληθυσμού έχουν αντισώματα για τον έρπητα τύπου 1, αλλά μεγάλο μέρος των φορέων είναι ασυμπτωματικοί.

Τι πρέπει να προσέχεις όταν έχεις επιχείλιο έρπη

Η θ

Ο ιός και οι βλάβες του αυτοθεραπεύονται μέσα σε 5-7 ημέρες και εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν σημάδια ή ουλές. Επειδή είναι μεταδοτικός, είναι καλό να μη φιλάμε στο πρόσωπο άτομα ευπαθών ομάδων, όπως βρέφη, παιδιά και εγκύους.

Για να μειώσεις τη διάρκεια και την ένταση των συμπτωμάτων μπορείς να χρησιμοποιήσεις ειδικά επιθέματα καθώς και αλοιφές ειδικές για τον ιό του έρπη.  «Ορισμένες φορές συχνά παρατηρούνται υποτροπές του ιού, εξαιτίας έντονης ψυχολογικής επιβάρυνσης ή κόπωσης, και σε αυτές τις περιπτώσεις χορηγούνται αντιικά φάρμακα (ακυκλοβίρη, βαλακυκλοβίρη, φαμσικλοβίρη) για να μειωθούν τα συμπτώματα» τονίζει η Βάλια Μουσάτου.

ΠΗΓΗ: Shape.gr

Exit mobile version