Είναι κρυολόγημα ή αλλεργία; Αναγνώρισε τα συμπτώματα της αλλεργίας και δες πώς θα τα αντιμετωπίσεις!!!

Είναι κρυολόγημα ή αλλεργία; Αναγνώρισε τα και δες πώς θα τα αντιμετωπίσεις.

Αναγνώρισε τα συμπτώματα της αλλεργίας και του κρυολογήματος και αντιμετώπισέ τα.

Συνεργάστηκε η , αλλεργιολόγος

Πώς θα καταλάβεις εάν το , ο πονοκέφαλος ή η κόπωση που νιώθεις οφείλεται σε κρυολόγημα ή αλλεργία; Μάθε να αποκρυπτογραφείς τα συμπτώματα της αλλεργίας και δώσε μόνη σου την απάντηση!

Δεν σου φτάνει ένα πακέτο χαρτομάντιλα την ημέρα!

Εάν η ηρεμήσει μετά τις 3 ημέρες, κατά πάσα πιθανότητα είναι κρύωμα. Με ξεκούραση και πολλά υγρά, θα συνέλθεις μόνη σου σε μία εβδομάδα. Οι εποχικές , από την άλλη, συνήθως γίνονται προοδευτικά χειρότερες και μπορεί να κρατήσουν μήνες.

Τι να κάνεις;

Σου κόβεται η αναπνοή κατά την άσκηση

Εάν το πρόβλημα αρχίζει λίγα λεπτά αφού ξεκινάς να γυμνάζεσαι και παύει όταν σταματάς, πιθανότατα είναι σύμπτωμα άσθματος λόγω άσκησης – οι αεραγωγοί στενεύουν εξαιτίας της έντονης δραστηριότητας. Εάν, όμως, η ανάσα σου κόβεται σε διάφορες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, μάλλον η ευθύνη βαρύνει τις εποχικές αλλεργίες, αφού η δύσπνοια αυτή ανήκει στα βασικά συμπτώματα της αλλεργίας.

Τι να κάνεις;

Έχεις καταρροή και το πρόσωπό σου είναι ευαίσθητο

Ίσως έχεις ιγμορίτιδα, ειδικά αν εμφανίζει καφέ ή αποχρωματισμένη βλέννα μαζί με πονοκέφαλο και πίεση στα μάτια, στη μύτη και στα μάγουλα. Στα συμπτώματα συμπεριλαμβάνονται ο επίμονος βήχας, ο πυρετός και η ανεξήγητα δύσοσμη ανάσα.

Τι να κάνεις;

Νυστάζεις την ημέρα και μένεις ξάγρυπνη τη νύχτα

Μάλλον φταίνε οι αλλεργίες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Internal Medicine έδειξε ότι το 40% των πασχόντων στριφογυρίζουν τη νύχτα χωρίς να μπορούν να κοιμηθούν. Στα συμπεράσματά της επισημαίνεται ότι η συμφόρηση, σε συνδυασμό με κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, μπορεί να σε κάνει να δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ. Έτσι, επειδή το ανοσοποιητικό σου σύστημα δουλεύει υπερωρίες, μπορεί να νιώθεις εξάντληση.

Τι να κάνεις;

Δεν σταματάς να καθαρίζεις το λαιμό σου

Το μεταρινικό καταρροϊκό σύνδρομο μπορεί να είναι σημάδι κρυώματος (ειδικά αν έχεις χαμηλό πυρετό), αλλεργίας ή ιγμορίτιδας.

Τι να κάνεις;

Νιώθεις φαγούρα στα μάτια και το δέρμα

Και πάλι φταίνε οι αλλεργίες. Η ροή ισταμίνης προκαλεί διαρροή σε μικρά αιμοφόρα αγγεία και αυτό οδηγεί σε κνησμό και κοκκινίλες.

Τι να κάνεις;

ΠΗΓΗ: Shape.gr

Exit mobile version