Δερματίτιδα: Πώς θα προλάβετε το έκζεμα από την ζέστη του καλοκαιριού

 

Είναι πολύ πιθανό να είστε πιο επιρρεπείς στην εκδήλωση εξανθήματος από κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και, μάλιστα, σε σημεία του σώματος τα οποία δεν μπορείτε να τα καλύψετε εύκολα με ρούχα, όπως το έκζεμα στο πρόσωπο.

Η ζέστη του καλοκαιριού δημιουργεί ξεχωριστά προβλήματα σε άτομα με και μπορεί να τους προκαλέσει εξάνθημα. Οι λόγοι που αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι είναι:

Από την άλλη πλευρά, το καλοκαίρι μπορεί να γίνει σύμμαχός σας στην καταπολέμηση του εκζέματος, αν γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε και τι προφυλάξεις να πάρετε.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνειδητοποιούν ότι το μπάνιο στην θάλασσα, η ενυδάτωση της επιδερμίδας, το μειωμένο στρες λόγω διακοπών, τους βοηθούν να ηρεμήσουν από την δερματίτιδα, εξηγεί η δερματολόγος Pamela Fletcher, από το τμήμα Δερματολογίας στο πανεπιστήμιο του Cincinnati στο Οχάιο. Υπάρχει επιστημονική εξήγηση πίσω από αυτή την παρατήρηση. Η φωτοθεραπεία (η χρήση ελεγχόμενων δόσεων ακτίνων UVB) είναι μια συνιστώμενη θεραπεία για το έκζεμα, το οποίο εξηγεί τον λόγο που το φως του ήλιου μπορεί να είναι χρήσιμο για το δέρμα που είναι επιρρεπές στο έκζεμα. Αυτό όμως, προσθέτει η Fletcher, δεν αποτελεί δικαιολογία για να μην λάβετε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης με αντηλιακό και ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο.

Τι να κάνετε για να διαχειριστείτε την δερματίτιδα το καλοκαίρι

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προσαρμόσετε τη θεραπεία σας για το έκζεμα τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες:

Απολαύστε το καλοκαίρι, αλλά μην σταματήσετε το πρόγραμμα θεραπείας για την δερματίτιδα. Ακόμη και ένα μικρό εξάνθημα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης. Θα απολαύσετε τις διακοπές σας καλύτερα, αν δεν ανησυχείτε διαρκώς για το έκζεμα από την δερματίτιδα.

 

 

www.iatropedia.gr

Exit mobile version