Απολαυστικό και δυναμωτικό ρόφημα κουρκουμά!!!

Απολαυστικό και δυναμωτικό ρόφημα .

, , , , , όλα μαζί;

Μια παραλλαγή ενός αρχαίου ινδικού ροφήματος έρχεται για να σας θεραπεύσει!

Με βάση το haldi ka doodh που σημαίνει «γάλα με κουρκουμά» μία συνταγή που ισχυρίζεται ότι χαρίζει την αθανασία.

Ο κουρκουμάς είναι ένα κίτρινο μπαχαρικό που δίνει γεύση στο κάρυ και χρώμα στη μουστάρδα και πρόκειται για ένα από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη που υπάρχουν. Τζίντζερ και κάρδαμο, που ενισχύουν την πέψη. Κανέλα, που ρυθμίζει το ζάχαρο, πιπέρι καγιέν που βοηθάει το κυκλοφορικό σύστημα, γαρίφαλο, επίσης αντιφλεγμονώδες και αντιβακτηριδιακό, όπως και το μέλι.

Αυτό που είναι καταπληκτικό με τον κουρκουμά είναι ότι είναι ευρέως διαθέσιμος και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ εύκολα σε συνδυασμό με άλλα υλικά που βρίσκονται ήδη στην κουζίνα σας.

 

Κι αν όλα αυτά δε σας λένε τίποτα, η γεύση του είναι τέλεια. Οι αναλογίες είναι εντελώς ενδεικτικές, κάντε το ανάλογα με τις προτιμήσεις σας:

Βάλτε τα συστατικά σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετε αργά το γάλα, χωρίς να βράσει. Προσθέστε μέλι στα φλιτζάνια και έτοιμο.

ΥΓ: Για να πολλαπλασιάσετε τα οφέλη της παραπάνω συνταγής χρησιμοποιήστε για κουρκουμά το θεραπευτικό κουρκουμά turmeric longa. Μπορείτε να τον πιείτε σκέτο είτε σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή, χωρίς όμως να ζεστάνετε το γάλα.

 

Γ.Δ

Exit mobile version