Η αντισύλληψη δεν είναι 100% αποτελεσματική

 

Μία στις τέσσερις γυναίκες που έκαναν άμβλωση το 2016 στη Βρετανία είχαν χρησιμοποιήσει ανεπιτυχώς τις πιο αξιόπιστες μεθόδους αντισύλληψης που υπάρχουν, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Όπως ανακοίνωσε η Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία Εγκυμοσύνης (BPAS), οι γυναίκες αυτές είτε έπαιρναν αντισυλληπτικά χάπια απο το στόμα είτε χρησιμοποιούσαν μακράς διαρκείας αντισυλληπτικές μεθόδους όπως εμφυτευόμενα αντισυλληπτική και ενδομήτριες συσκευές.

Αν σε αυτές προστεθούν και οι γυναίκες που έμειναν έγκυοι παρά τη χρήση προφυλακτικού ή διαφράγματος, τότε περισσότερες από τις μισές γυναίκες (το 51,2%) που μένουν έγκυοι χωρίς να το επιθυμούν είχαν χρησιμοποιήσει μεθόδους αντισύλληψης.

Το πιο σοβαρό, όμως, είναι ότι σε αρκετές περιπτώσεις η ανίχνευση της εγκυμοσύνης έγινε με καθυστέρηση, διότι οι γυναίκες δεν περίμεναν να έχει αποτύχει η αντισύλληψή τους και απέδιδαν την ορμονική διαταραχή που παρατηρούσαν στα ορμονικά αντισυλληπτικά τους.

«Καμία μέθοδος αντισύλληψης δεν είναι 100% αποτελεσματική, αλλά παρ’ όλα αυτά πολύ συχνά αφήνεται να εννοηθεί ότι η άμβλωση μπορεί να αποφευχθεί πλήρως με τη χρήση αντισύλληψης», γράφουν οι ειδικοί της BPAS.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι «κάθε χρόνο μένουν έγκυοι 9 στις 100 γυναίκες που παίρνουν αντισυλληπτικά χάπια, 6 στις 100 που κάνουν αντισυλληπτικές εγχύσεις και σχεδόν 1 στις 100 απ’ όσες χρησιμοποιούν ενδομήτριο διάφραγμα», συνεχίζει.

Τι μπορούν να κάνουν οι γυναίκες; Να εφαρμόζουν τις αντισυλληπτικές μεθόδους, αλλά να μην εφησυχάζουν ότι είναι πλήρως προστατευμένες, συνιστούν οι ειδικοί της BPAS.

 

 
ΠΗΓΗ: tanea.gr

Related Articles

Back to top button