Αντιμετώπιση αιμορροΐδων με laser: Ο γενικός χειρουργός εξηγεί


Οι αιμορροΐδες είναι φυσιολογικοί σχηματισμοί στο τελείωμα του παχέος εντέρου (κόλον) ωστόσο, ο ίδιος όρος ωστόσο αναφέρεται και στην αιμορροϊδοπάθεια, ένα πολύ ενοχλητικό αλλά και πολύ συχνό φαινόμενο που απασχολεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού και δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα του, ωστόσο η θεραπεία του με τη νέα τεχνολογία (αντιμετώπιση αιμορροΐδων με laser) εξασφαλίζει την ευκολότερη και ταχύτερη ανακούφιση του ασθενούς.

Πριν φτάσουμε ωστόσο στη θεραπεία, ας γνωρίσουμε καλύτερα την πάθηση. Ο γενικός χειρουργός Φώτης Αρχοντοβασίλης, διαθέτει τη γνώση και την εμπειρία να απαντήσει στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών του:

Ποιοι εμφανίζουν την πάθηση;
Περίπου το 80% του πληθυσμού θα εμφανίσει κάποια στιγμή στη ζωή του προβλήματα στις αιμορροΐδες. Η αιμορροϊδοπάθεια μπορεί να παρατηρηθεί από την παιδική ακόμη ηλικία του ατόμου και στα δύο φύλα. Με μεγαλύτερη συχνότητα ωστόσο εμφανίζεται στους άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις οι πιθανότητες να εμφανιστεί η πάθηση αυξάνονται αισθητά. Συγκεκριμένα σε περιπτώσεις που παρατηρείται μεγάλη πίεση στην κοιλιά όπως

  • Υπερβολική παχυσαρκία
  • Εγκυμοσύνη (κατά τους πρώτους 6 μήνες)
  • Διάρροια ή δυσκοιλιότητα

Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα;
Τα συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την ύπαρξη αιμορροΐδων και καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν γιατρό σε περίπτωση που τα παρουσιάζετε, περιλαμβάνουν:

  • Αιμορραγία κατά την κινητικότητα των εντέρων
  • Έκκριση βλεννώδους υδαρού υγρού
  • Αίσθημα κνησμού και ερεθισμός
  • Έντονος πόνος στο ορθό που γίνεται πιο επώδυνος κατά την κένωση

Ποια είναι η πιο ανώδυνη και αποτελεσματική θεραπεία;
Για χρόνια οι αιμορροΐδες αποτελούσαν θέμα ταμπού, όχι μόνο για το σημείο στο οποίο εμφανίζονταν, αλλά και γιατί ήταν ιδιαίτερα επώδυνη και ενοχλητική η θεραπεία τους. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η τεχνολογία έχει προχωρήσει και στην ιατρική, επιτρέποντας την αντιμετώπιση αιμορροΐδων με laser . Πρόκειται για μία  πρωτοποριακή και θαυματουργή μέθοδο που εξασφαλίζει μικροχειρουργική ακρίβεια, απόλυτη ασφάλεια, αλλά και ανώδυνη και αναίμακτη θεραπεία χωρίς τομές ή ράμματα στην περιοχή.

Loading...

Σημαντικό ωστόσο είναι ο γιατρός που θα αναλάβει μία τέτοια διαδικασία να γνωρίζει τις νέες εφαρμογές της ιατρικής. Ο γενικός χειρουργός Φώτης Αρχοντοβασίλης  διαθέτει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία να πραγματοποιήσει τη θεραπεία με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα

M.M.

loading...
loading...