7 τρόποι να το βάλετε στο πρωινό σας το Γιαούρτι!!!

Το είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και γι' αυτό δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι βαρετό! Η Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Λαμπρινή Μόσχου, φροντίζει γι' αυτό.

Σήμερα, το βασικό μας υλικό είναι το . Ας δούμε πώς θα μπορούσαμε να το φάμε με 7 εναλλακτικούς, γευστικούς και υγιεινούς συνδυασμούς, χρησιμοποιώντας φρούτα, ξηρούς καρπούς και σπόρους!

Αναμφισβήτητα το γιαούρτι αποτελεί βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής. Διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά (πρωτεΐνες, ασβέστιο, ψευδάργυρο) και ευεργετικές δράσεις στην υγεία. Φροντίστε λοιπόν να το έχετε καθημερινά στη διατροφή σας και επωφεληθείτε:

Στο ανοσοποιητικό σας
Η βιταμίνη D3 και το ασβέστιο που περιέχει σε αφθονία το γιαούρτι συνεισφέρουν στην υγεία των οστών, στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων ζύμωσης, όπως είναι το γιαούρτι, το κεφίρ και το ξυνόγαλα, ενισχύει συνολικά την ανοσολογική άμυνα του εντέρου, χάρη στα προβιοτικά που περιέχουν. Επιπλέον, το υψηλό περιεχόμενο των γαλακτοκομικών σε βιταμίνη Α και βιταμίνες της Ομάδας Β (Β1, Β2 και Β12) προστατεύει επιπρόσθετα την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Στην καλή λειτουργία του πεπτικού σας
Περιέχει ζωντανούς μικροοργανισμούς (προκύπτουν μετά τη ζύμωση του γάλακτος), οι οποίοι ρυθμίζουν την ισορροπία της εντερικής xλωρίδας. Επιπλέον, ένα από τα βακτήρια του γιαουρτιού, ο γαλακτοβάκιλλος, αποδείχθηκε ότι καταστέλλει την παραγωγή ενζύμων που ευνοούν την ανάπτυξη κακοήθων όγκων στο παχύ έντερο.

Στην υγεία των δοντιών και των οστών σας
Η υψηλή περιεκτικότητα του γιαουρτιού σε ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D3, αυξάνει την οστική μάζα και ενισχύει την σκελετική υγεία.

Λαμπρινή Μόσχου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Απόφοιτος του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών, με εξειδίκευση στις Διατροφικές Διαταραχές
lambrinimos@hotmail.com
http://lambrini-moshou.gr

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version