5 οφέλη της τσουκνίδας στη διατροφή μας

Παρ' όλο που αν πέσουμε πάνω της θα μας… τσούξει, η στην πραγματικότητα είναι πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό.

Αρκεί να τη φάμε κι όχι να σκοντάψουμε σε αυτή!

Τα φύλλα της τσουκνίδας χρησιμοποιούνται στο φαγητό, στις σαλάτες, σε χόρτα, σούπες, πίτες, ροφήματα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η τσουκνίδα:

Πώς θα την ετοιμάσετε: Φορέστε τα γάντια σας για να αποφύγετε ερεθισμούς και κόψτε τα γερά φύλλα του βλαστού από τη μέση και πάνω, τα οποία πρέπει πρώτα να ξεπλύνετε πολύ καλά σε κρύο νερό. Έπειτα, ζεματίστε σε καυτό νερό για 2-3 λεπτά, στραγγίξτε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια, τα οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας, σε σούπες, πίτες, να πιείτε αφέψημα κ.ο.κ.

ΠΗΓΗ: www.clickatlife.gr

Exit mobile version