Μην ανυπομονείς, τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις…

Μην ανυπομονείς, τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις…

Να μην το περιμένεις και να συμβαίνει· αυτή είναι η μαγεία.

Εκεί που πιστεύεις πως όλα έχουν τελειώσει, και θες να τα παρατήσεις, που δεν αντέχεις άλλο γιατί έχεις κουραστεί από διάφορες καταστάσεις, που νιώθεις ότι αρχίζουν να σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου.

Γίνεται ξαφνικά κάτι που σε ταρακουνάει και σε βγάζει από το λήθαργο και την απάθεια· κάτι όμορφο και τόσο απρόβλεπτο, που αδυνατείς να το πιστέψεις· μια όμορφη γνωριμία, μια δυνατή και σταθερή φιλία, μια προαγωγή στη δουλειά, μια επιβράβευση από ένα άτομο που ούτε καν το περίμενες, ένα ταξίδι, μια έκπληξη από κάποιον που ούτε καν φανταζόσουν, μια απρόσμενη συνάντηση έξω από το σπίτι σου ή τη δουλειά σου.

Πρέπει να μάθεις να πιστεύεις στα θαύματα, γιατί θαύματα γίνονται. Όμως, δεν γίνονται χωρίς τη δική σου βοήθεια.

Πρέπει να τα προκαλέσεις να σου συμβούν· να θες πραγματικά να σου συμβούν. Πολλές φορές, δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι κάτι συνέχεια, να το έχεις εικοσιτέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο στο μυαλό σου περιμένοντάς το να συμβεί.

Πρέπει να κάνεις πράγματα και να ξεχνιέσαι, να αφήνεις στην άκρη του μυαλού σου την επιθυμία σου, να μην την ξεχνάς, αλλά να μάθεις να την χειρίζεσαι σωστά, ώστε να γίνει πραγματικότητα.

Όταν κάτι το θέλουμε πολύ, αλλά το σκεφτόμαστε συνέχεια, είναι πολύ δύσκολο να το προκαλέσουμε να συμβεί όσο αν το ξεχάσουμε λιγάκι και δεν το κυνηγάμε τόσο πολύ. Καμιά φορά χρειάζεται να αφήνουμε και τα πράγματα στην τύχη τους!

Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να εγκαταλείψουμε τα σχέδια και τις επιθυμίες μας, απλά κάποιες φορές, όσο κι αν κυνηγάμε κάτι μανιωδώς, δεν έρχεται· όταν, όμως, σταματήσουμε να το κυνηγάμε και να επιμένουμε τόσο, συμβαίνει, ως δια μαγείας!

Αυτό πιστεύω πως είναι και το πιο όμορφο, καθώς μέσα σου ξυπνάνε όλα τα δυνατά σου συναισθήματα για κάτι που δεν πίστευες πως θα συμβεί, που το είχες βγάλει από το μυαλό σου, κι, όμως, συνέβη τη στιγμή που ήσουν ανυποψίαστος· βρέθηκε μπροστά σου ξαφνικά κι εσύ έμεινες με ανοιχτό το στόμα να το κοιτάζεις και να μην πιστεύεις στα μάτια σου γι’ αυτό που είδες ούτε στ’ αυτιά σου γι’ αυτό που άκουσες.

Αυτά τα ξαφνικά προκαλούν τα πιο δυνατά και αναπάντεχα συναισθήματα· συναισθήματα που είχες ξεχάσει πως είχες, κι όμως, μια όμορφη είδηση ή μια ακόμα πιο όμορφη συνάντηση ήρθε να στα ξυπνήσει και να στα θυμίσει πάλι.

Γι’ αυτά τα καλύτερα λοιπόν πρέπει να ζούμε και να υπάρχουμε· γι’ αυτά τα καλύτερα δεν θα πρέπει να πάψουμε στιγμή να ονειρευόμαστε· αυτά τα καλύτερα πρέπει να μάθουμε να περιμένουμε, όσες φουρτούνες και τρικυμίες κι αν περάσουμε.

Γιατί πάντα θα υπάρχουν στη ζωή οι δύσκολες στιγμές, αυτές οι καταιγίδες και οι βορριάδες που θα μας πηγαίνουν από εδώ κι από εκεί, σαν τα φύλλα στον αέρα, χτυπώντας μας ανελέητα πολλές φορές· όμως, πάντα μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα, μετά από αυτές τις καταιγίδες, βγαίνει ο ήλιος και έρχεται η ηρεμία και η γαλήνη.

Γιατί πάντα θα υπάρχουν και οι όμορφες μέρες, οι μέρες οι χαρούμενες, οι φωτεινές. Αυτές τις μέρες πρέπει να περιμένουμε, αυτές να ελπίζουμε, γιατί πάντα θα υπάρχουν στη ζωή μας, πάντα θα έρχονται και θα μας βρίσκουν όπου κι αν βρισκόμαστε, θέλοντας και μη.

Αυτά τα όμορφα και τα ξαφνικά λουσμένα στο φως του ήλιου δεν θα σταματήσουν ποτέ να λούζουν και να φωτίζουν τη ζωή μας!

Άνοιξε τα μάτια σου και περίμενε να συμβεί! Γιατί θα συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις!Μην αφήσεις ποτέ τον εαυτό σου να πιστέψει πως δεν θα συμβεί, γιατί αργά ή γρήγορα θα γίνει, αλλά θα γίνει ξαφνικά, όπως τα θαύματα και οι απρόσμενες συναντήσεις που είναι τόσο καθοριστικές για τη ζωή!

Περίμενέ το, λοιπόν, και θα έρθει. Αυτή είναι η μαγεία, αυτή είναι η ζωή! Τίποτα δεν γίνεται τυχαία, όλα είναι προγραμματισμένα να συμβούν στην ώρα τους. Μάθε να περιμένεις, χωρίς να περιμένεις! Γιατί όπως λέει και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές « Μην ανυπομονείς, τα καλύτερα έρχονται όταν δεν τα περιμένεις…»

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button