Ποια ώρα να πάρεις μαγνήσιο για: Ενέργεια, συγκέντρωση, καλύτερο ύπνο

Ένας mini οδηγός για να ξέρεις ποια ώρα είναι το μαγνήσιο πιο ωφέλιμο στον οργανισμό σου. 

Το μαγνήσιo είναι το μέταλλο που αποτελεί βασικό συστατικό σε εκατοντάδες λειτουργίες του οργανισμού μας. Σύμφωνα όμως με μελέτη του 2018 από τον αμερικανικό φορέα υγείας National Institutes of Health, , οι μισοί από εμάς έχουμε χαμηλές τιμές μαγνησίου.

Ως αποτέλεσμα είμαστε πιο επιρρεπείς σε καταστάσεις όπως η οστεοπόρωση, ο διαβήτης και οι καρδιοπάθειες. Τα καλά νέα είναι ότι ένα συμπλήρωμα μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Ωστόσο για να βοηθήσει το μαγνήσιο σε συγκεκριμένα θέματα όπως για παράδειγμα ανακούφιση της δυσκοιλιότητας, υποστήριξη του ύπνου, ενυδάτωση και εγκεφαλική λειτουργία έχει σημασία η ώρα που το προσλαμβάνουμε.

Μαγνήσιο για συγκέντρωση: Πρωί και βράδυ

Μελέτη του 2018 /βρήκε ότι το μαγνήσιο συμβάλει στην καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, ενισχύοντας τον εγκέφαλο κατά του Αλτσχάιμερ και της έκπτωσης της μνήμης. Ο φυσικοπαθητικός γιατρός Jonathan Goodman συστήνει τη λήψη του πρωί και βράδυ, ωστόσο για εξατομικευμένες συμβουλές πάντα μα πάντα να μιλάς με τον φαρμακοποιό ή τον γιατρό σου.

Μαγνήσιο για ενέργεια: Μετά την άσκηση ή το απόγευμα

Εάν γυμνάζεσαι πολύ το μαγνήσιο σου είναι απαραίτητο για να παραμένεις ενυδατωμένη και να έχεις ενέργεια ενώ συμβάλει επίσης στην καλύτερη ανάκαμψη μετά την προπόνηση. Εξίσου σημαντικό για να διατηρείς την ενέργειά σου είναι να ενυδατώνεσαι σωστά, εφόσον μάλιστα χάνεις ηλεκτρολύτες μέσω του ιδρώτα.

Πόσο νερό χρειάζεσαι τη μέρα; Βρες εδώ την απάντηση!

Μαγνήσιο για καλύτερο ύπνο

Μελέτη του 2012 έδειξε ότι η αναπλήρωση μαγνησίου στον οργανισμό συμβάλει στην καταπολέμηση της αϋπνίας και την καλύτερη ποιότητα ύπνου. Συστήνεται η λήψη του συμπληρώματος πριν ξαπλώσεις.

Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση οι παραπάνω οδηγίες είναι γενικές. Για τη σωστή λήψη συμπληρωμάτων διατροφής συμβουλευόμαστε πάντα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό μας.

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

Related Articles

Back to top button