Μαύρα στίγματα: Πώς θα τα απομακρύνετε χωρίς να καταστρέψετε την επιδερμίδα σας

Η ιδέα να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας, ειδικά εν όψει κάποιου σημαντικού γεγονότος, δεν είναι η καλύτερη.

Τα στίγματα αποτελούν ένας είδος ακμής και για να απαλλαγείτε οριστικά από αυτά, πρέπει να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Τα μαύρα στίγματα δημιουργούνται όταν φράζουν οι πόροι της επιδερμίδας λόγω της λιπαρότητας και της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων. Γίνονται μαύρα εξαιτίας της έκθεσης στο οξυγόνο που σκουραίνει την επιδερμίδα.

Τα μαύρα στίγματα εντοπίζονται βασικά στο πρόσωπο και κυρίως στη μύτη. Μπορούν όμως να δημιουργηθούν και στα αυτιά, στα χέρια και στην πλάτη.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα χωρίς να τραυματίσετε την επιδερμίδα σας

Ατμός

Βράστε νερό και ρίξτε το σε ένα μπολ. Αφήστε το να κρυώσει λιγάκι και τοποθετήστε πάνω από το μπολ το πρόσωπό σας κρατώντας πάνω από το κεφάλι σας μία πετσέτα. Οι πόροι θα απορροφήσουν τον ατμό, θα ανοίξουν και τα μαύρα στίγματα θα αφαιρεθούν πιο εύκολα.

Βούρτσα καθαρισμού προσώπου

Μία συσκευή περιποίησης προσώπου κάνει απολέπιση και βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, προλαμβάνοντας τον σχηματισμό των στιγμάτων. Είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρά τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας.

Αφαίρεση μακιγιάζ

Τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας φτιάχνονται από τεχνητά χρώματα, έλαια και αρώματα και μπορούν να φράξουν τους πόρους. Η επιδερμίδα αναδομείται κατά τη διάρκεια της νύχτας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να αφαιρείτε πάντα το μακιγιάζ το βράδυ και να πλένετε καλά το πρόσωπό σας, ώστε η επιδερμίδα να μπορεί να αναπνέει.

Φυσικός καθαρισμός

Χρησιμοποιείτε φυσικά καθαριστικά προσώπου από μέλι το πρωί, το βράδυ αλλά και μετά το γυμναστήριο, καθώς ο ιδρώτας κλείνει τους πόρους. Μην πλένετε υπερβολικά το πρόσωπό σας και μη χρησιμοποιείτε «σκληρά» καθαριστικά που αφυδατώνουν την επιδερμίδα.

Απολέπιση

Χρησιμοποιείτε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν προσώπου 2-3 φορές την εβδομάδα. Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, τα οποία ευθύνονται για το φράξιμο των πόρων της επιδερμίδας στο πρόσωπο αλλά και σε άλλα σημεία. Αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα, κάνετε απολέπιση πιο αραιά.

Ενυδάτωση

Οι συμβατικές ενυδατικές κρέμες τείνουν να αφυδατώνουν την επιδερμίδα, αυξάνοντας την παραγωγή ελαίων και τις πιθανότητες σχηματισμού μαύρων στιγμάτων. Επιλέγετε προϊόντα από φυσικά συστατικά, βιταμίνες, ένζυμα και αμινοξέα, που ενισχύουν την υγεία της επιδερμίδας.

 

www.onmed.gr

Related Articles

Back to top button