Τρία πρωινά λάθη που επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σας

Ο μεταβολικός ρυθμός επηρεάζεται από παράγοντες, όπως η ηλικία, το βάρος και η κληρονομικότητα. Αν και δεν μπορείτε να κάνετε κάτι γι' αυτά υπάρχουν άλλες επιλογές που μπορούν να ενεργοποιήσουν το μεταβολισμό σας.

Αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας, τότε πρέπει να αποφύγετε το πρωί τα ακόλουθα λάθη:

Παρακάμπτετε το πρωινό.

Η παράλειψη του πρωινού είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να χάσετε βάρος, δεδομένου ότι προκαλεί την επιβράδυνση του μεταβολισμού σας. Οταν δεν τρώτε, ο στέλνει ένα μήνυμα στο υπόλοιπο σώμα για την εξοικονόμηση ενέργειας, ειδοποιώντας να κρατήσει το αποθηκευμένο λίπος που προσπαθείτε να ξεφορτωθείτε.

Αν φάτε μέσα σε μία ώρα από την στιγμή που θα ξυπνήσετε το πρωί, πυροδοτείται η μεταβολική διαδικασία που ονομάζεται θερμογένεση και είναι αυτή που μετατρέπει το φαγητό που τρώμε σε ενέργεια. Ενα φλιτζάνι το πρωί δεν υπολογίζεται για ! Αντί γι' αυτό, επιλέξτε ένα πρωινό υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, αλλά κάτω από τις 350 θερμίδες.

Δεν γυμνάζεστε.

Η έρευνα δείχνει πως αν γυμνάζεστε συνεχίζετε να καίτε θερμίδες έως και 24 ώρες μετά από την άσκηση και πως αν γυμναστείτε το πρωί μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες απ' ό,τι αν γυμναστείτε σε οποιαδήποτε άλλη ώρα της ημέρας.

Εάν σχεδιάζετε να γυμναστείτε έτσι κι αλλιώς, για να κάψετε όσο περισσότερες θερμίδες γίνεται, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ασκηθείτε το πρωί με αεροβικές ασκήσεις υψηλής έντασης για να ενεργοποιήσετε την καύση των γονιδίων του λίπους  – 100 με 200 περισσότερα.

Δεν ανανεώνετε τον σίδηρο.

Η αερόβια άσκηση καίει μυϊκό ιστό και έτσι προσθέτοντάς την στο κάδρο θα αυξήσετε την καθημερινή καύση των θερμίδων σας τουλάχιστον κατά 100. Μην σας τρομάζει το γεγονός ότι οι πρωτεϊνες των μυών διαλύονται και χρησιμοποιούνται για ενέργεια κατά τη διάρκεια της αερόβιας άσκησης.

Ετσι κι αλλιώς το σώμα βρίσκεται σε μια κατάσταση διάλυσης και επανασύνδεσης μυϊκού ιστού, που ονομάζεται αναδιοργάνωση των πρωτεϊνών. Συμπεριλάβετε ασκήσεις ενδυνάμωσης στην πρωινή σας ρουτίνα όπως για παράδειγμα 10 λεπτά άσκηση ενίσχυσης του μεταβολισμού.

ΠΗΓΗ : www.medinova.gr

Related Articles

Back to top button