5 τροφές για καλό ύπνο που θα σε βοηθήσουν να κοιμηθείς όλο το βράδυ

Δεν μπορείς να κοιμηθείς; Η λύση μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα σου. Iδού 5 τροφές για να κοιμηθείς όλο το βράδυ σαν πουλάκι.

Δες αυτές τις 5 τροφές για καλό ύπνο – οι ασφαλείς επιλογές που προκαλούν πιο ήσυχο και ικανοποιητικό ύπνο:

1. Τυρί μοτσαρέλα

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η γαλοπούλα είναι πλούσια σε τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που κάνει το σώμα σου να παράγει σεροτονίνη, η οποία σε κάνει να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς. Αλλά σε κάθε γραμμάριο η μοτσαρέλα περιέχει τουλάχιστον διπλάσια ποσότητα τρυπτοφάνης από την άπαχη πρωτεΐνη.

2. Σολομός

Μία πρόσφατη έρευνα ανακάλυψε ότι η πρόσληψη 600mg Ω3 λιπαρών οξέων κάθε μέρα βοηθούσε τους ανθρώπους να κοιμηθούν τουλάχιστον μία ώρα περισσότερο και να ξυπνάνε 7 φορές λιγότερο στη διάρκεια της νύχτας.

Φάε λίγο σολομό λοιπόν για βραδινό και αν δεν σου αρέσουν πολύ τα ψάρια, πάρε ένα συμπλήρωμα με Ω3 λιπαρά.

3. Αμύγδαλα

Μία χούφτα αμύγδαλα σου προσφέρει περίπου το 20% της καθημερινής ποσότητας που χρειάζεσαι σε μαγνήσιο, το οποίο χαλαρώνει τους μύες και σε βοηθά να νιώθεις πιο ήρεμη, ώστε να μην τρέχει το μυαλό σου όταν ξαπλώνεις για ύπνο. Επίσης, αποτελεί μία καλή πηγή τρυπτοφάνης.

4. Πλιγούρι βρώμης

Μήπως έχεις ακούσει ότι τα κεράσια αποτελούν καλή πηγή της ορμόνης μελατονίνης, η οποία σου προκαλεί ύπνο; Λοιπόν, μάθε ότι και η βρώμη περιέχει μελατονίνη. Και αφού είναι γεμάτη με υδατάνθρακες που σε κάνουν να νιώσεις τη νύστα αμέσως, μπορεί να πέσεις για ύπνο προτού ακόμα τελειώσεις να τρως το μπολ.

5. Μπανάνες

Αυτά τα γεμάτα άμυλο φρούτα είναι πλούσια σε μαγνήσιο και κάλιο, ακόμα ένα ισχυρό χαλαρωτικό των μυών. Επιπλέον, όπως η μοτσαρέλα και τα αμύγδαλα, σου προσφέρουν και αρκετή τρυπτοφάνη. Και το καλύτερο, ικανοποιούν την ανάγκη σου να φας κάτι γλυκό πριν πας για ύπνο.

shape.gr

 

Related Articles

Back to top button