Αυτές οι 3 πορτοκαλί τροφές βοηθούν στο μαύρισμα

Τη μία την φαντάζεστε. Τις άλλες δύο πιθανόν όχι.

Καρότα

Ως γνωστόν, τα καρότα να πάρει το δέρμα μας την ανάλογη απόχρωση με 52 θερμίδες σε ποσότητα ενός φλιτζανιού, ενώ μας παρέχουν 3,6 γραμμάρια φυτικών ινών και 1 γραμμάριο πρωτεΐνης. Η βήτα-καροτίνη τους, μάλιστα, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ στη Σχολή Δημόσιας Υγείας, μπορεί να βελτιώσει την υγεία του σπέρματος.

Γλυκοπατάτες

Μια ακόμη πορτοκαλί τροφή, οι γλυκοπατάτες, αποτελεί επίσης πηγή βήτα καροτίνης, οπότε έχουν επίδραση στην απόχρωση του δέρματος. Πέραν τούτου, όμως, είναι καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων που παρέχουν στον οργανισμό μας ενέργεια που διαρκεί κι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και λίγες θερμίδες, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα υγιές βάρος. Ακόμη, βελτιώνουν την όραση και το ανοσοποιητικό και μπορούν να εμποδίσουν την εμφάνιση κάποιων τύπων καρκίνου, όταν καταναλώνονται τακτικά.

Κολοκύθα 

Οι κολοκύθες θα έπρεπε να βρίσκονται πιο συχνά στο διατροφικό μας πλάνο, αν σκεφτούμε ότι 1 φλιτζάνι αποδίδει μόλις 49 θερμίδες, με 3 γραμμάρια φυτικών ινών, κάνοντας καλό στη σιλουέτα και το έντερο. Όπως και οι παραπάνω , είναι πλούσια σε βήτα-καροτένιο και μπορεί εκτός από ωραία, λαμπερή απόχρωση στο δέρμα, να βοηθήσει και κατά του καρκίνου.

 

ΠΗΓΗ: Clickatlife.gr

Related Articles

Back to top button