Η πραγματική έννοια της αγάπης που πρέπει όλοι οι γονείς να μάθουν στα παιδιά τους για να είναι ευτυχισμένα

Τα παραμύθια σκιαγραφούν μια ροζ τρισδιάστατη εκδοχή της αγάπης , γι ‘αυτό εναπόκειται σε εμάς να διδάξουμε στα μας τις πραγματικότητες της αγάπης. Για αρχή, τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι η αγάπη δεν περιλαμβάνει πάντοτε ιππότες με λαμπερές πανοπλίες και χαρούμενο τέλος. Ομοίως, δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά ότι οι αγενείς που τους πειράζουν, τα έχουν ερωτευτεί.

Εξετάσαμε μερικά από τα πιο σημαντικά μηνύματα σχετικά με την αγάπη που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας.

Η κακοποίηση δεν είναι αγάπη

Δίνεις και παίρνεις στην αγάπη.

Είναι εύκολο να λατρεύετε τα παιδιά σας και να τα αφήνετε να λάβουν όλη σας την αγάπη και την προσοχή σας. Αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν μόνο να τη λάβουν. Όσο αξίζουν την αγάπη από τους άλλους, θα πρέπει επίσης να διδάσκονται να συμβιβάζονται και να αγαπούν τους άλλους.

Τα παιδιά σας πρέπει να γνωρίζουν ότι όταν αγαπούν κάποιον, δεν σημαίνει ότι πρέπει να θυσιάζονται και να κάνουν το παν για τους αγαπημένους τους. Σίγουρα, ο συμβιβασμός είναι σημαντικός σε οποιαδήποτε σχέση, αλλά δεν πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους λιγότερο για να αγαπούν κάποιον άλλο. Τα παιδιά μαθαίνουν αυτό από τη σχέση των γονιών τους.

Ο σεβασμός είναι κρίσιμος στην αγάπη.

Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι το πιο σημαντικό είδος αγάπης.

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα στο να είναι εγωιστές και να αγαπούν τους εαυτούς τους. Ενώ πρέπει να διδάσκονται να μη πατούν πάνω στους άλλους για το δικό τους όφελος, πρέπει επίσης να μάθουν να δέχονται τον εαυτό τους για το ποιοι είναι. Δεν πρέπει να αλλάξουν μόνο και μόνο για να χωρέσουν σε ένα καλούπι για να λάβουν αγάπη από κάποιον.

Οι ρομαντικές κωμωδίες μπορεί να οδηγήσουν τα παιδιά που μεγαλώνουν να πιστεύουν ότι η αγάπη διαρκεί μια ζωή. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η αγάπη είναι παροδική και μερικές φορές είναι καλύτερο να τερματίσετε μια σχέση και να προχωρήσετε. Πρέπει να καταλάβουν ότι όλες οι στιγμές που πέρασαν ενώ ήταν ερωτευμένα δεν ήταν σπατάλη. Ήταν μάθημα για μια καλύτερη εμπειρία στο μέλλον.

Η μακροχρόνια αγάπη απαιτεί προσπάθεια.

Η αγάπη θα πρέπει να σας κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο.

Ως γονείς, βέβαια, προσπαθείτε να δώσετε στα παιδιά σας ό, τι θέλουν και χρειάζονται. Αλλά μερικές φορές τα πράγματα ξεπερνούν τα όρια και τα παιδιά σας πρέπει να συμφωνούν με το να μην παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Η μονόπλευρη αγάπη μπορεί να φέρει πολλή θλίψη, αλλά πρέπει να το αποδεχτούν. Η εμπειρία θα είναι λιγότερο καταστροφική εάν γνωρίζουν ήδη τι να περιμένουν και γνωρίζουν ότι θα είστε εκεί για να τα υποστηρίξετε.

Υπάρχουν πολλοί τύποι αγάπης και τα παιδιά σας πρέπει να καταλάβουν ότι αξίζουν το είδος της αγάπης που τους κάνει καλύτερο άνθρωπο. Αφήστε τα να μάθουν ότι η αγάπη πρέπει να τους ενθαρρύνει να έχουν ένα καλύτερο μέλλον και να είναι καλοί άνθρωποι.

Η αγάπη δεν είναι μόνο ουράνια τόξα και πεταλούδες.

Σε αντίθεση με ό, τι έμαθαν από τα παραμύθια, η αγάπη δεν είναι μόνο όμορφα πράγματα. Τα παιδιά πρέπει να είναι έτοιμα για το λιγότερο όμορφο κομμάτι της αγάπης, για παράδειγμα, η εμπιστοσύνη τους προκαλείται και συγκρούεται με τους αγαπημένους τους. Η αγάπη, στην πραγματική ζωή, δεν έχει σχέση με την αγάπη στα παραμύθια.

newsone.gr

Related Articles

Back to top button