Βάψτε τα μαλλιά σας στο σπίτι φυσικά – Δείτε ποια βότανα πετυχαίνουν κάθε χρώμα!

Πολλές από εμάς αποφεύγουμε να πάμε κομμωτήριο καθώς δεν θέλουμε χημικά συστατικά στο κεφάλι μας.

Επειδή όμως καμία από εμάς δεν αντέχει τις άσπρες τρίχες ή τα άτονα χρωματικά μαλλιά, υπάρχει λύση και μάλιστα 100% φυσική. Υπάρχουν κάποια αγνά υλικά σπίτι μας που μπορούν να χρωματίσουν τα μαλλιά μας και να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι κι’αν είσαι μελαχρινή, καστανή ή ξανθιά; Υπάρχει το κατάλληλο βότανο για σένα.

Καστανό χρώμα μαλλιών

Για να πετύχεις ένα υπέροχο λαμπερό καστανό χρώμα στα μαλλιά σου θα πρέπει να βράσεις νερό και να προσθέσεις σε αυτό 4 με 6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο και 1-2 κουταλιές της σούπας ροδόνερο. Για περίπου 5 λεπτά θα πρέπει να αφήσεις το νερό να βράσει και έπειτα να αφήσεις το μείγμα για περίπου μία ώρα εκτός φωτιάς.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας αυτό το μείγμα συνεχόμενα. Όσο πιο τακτικά το χρησιμοποιείς τόσο πιο σύντομα θα δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον, θα δεις ότι τα μαλλιά σου θα ανοίξουν 1 με 2 τόνους.

Για σκούρο χρώμα μαλλιών

Για τα πιο σκούρα μαλλιά θα χρειαστείς 2-3 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ και γύρω στα 200ml leave in conditioner.

Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να φτιάξεις μια κούπα καφέ χρησιμοποιώντας δυνατό καφέ. Μόλις καθίσει λίγο ο καφές βάλε την κούπα στο ψυγείο για να κρυώσει. Στην συνέχεια, πάρε το conditioner και ανακάτεψε το με τον αλεσμένο καφέ και πρόσθεσε τον καφέ που είχες βάλει στο ψυγείο.

Για να εφαρμόσεις αυτό το μείγμα στα μαλλιά σου φρόντισε πρώτα να είναι εντελώς στεγνά και άφησε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξέπλυνε τα μαλλιά σου χρησιμοποιώντας το κανονικό σου σαμπουάν και είσαι έτοιμη. Προφανώς, θα πρέπει να κάνεις μερικές ακόμη φορές την ίδια διαδικασία για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ξανθό χρώμα μαλλιών

Για να κάνεις πιο ξανθά τα μαλλιά σου θα χρειαστείς μισό με ένα λεμόνι, 3 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 με 4 κουταλιές της σούπας χαμομήλι.

Το πρώτο βήμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βράσεις το χαμομήλι και αφού βγάλεις την κατσαρόλα από το μάτι να προσθέσεις μέσα το λεμόνι και το μέλι. Προσοχή όμως, το χαμομήλι χρειάζεται περίπου 30 λεπτά βράσιμο προτού προσθέσεις τα άλλα 2 υλικά. Μια μικρή προσπάθεια και είστε έτοιμοι να βάψετε ξανθά μαλλιά.

Όταν είσαι έτοιμη ρίξε αυτό το υγρό στα μαλλιά σου φροντίζοντας να πάει από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή να μην γυρίσεις ανάποδα τα μαλλιά σου δεν υπάρχει λόγος. βάλε ένα σκουφάκι του ντουζ και κάλυψε το με μια πετσέτα για μία ωρίτσα. Τέλος, ξέπλυνε το κεφάλι σου με ζεστό νερό και απόλαυσε το υπέροχο χρυσαφί χρώμα που θα έχεις.

.

Related Articles

Back to top button