Πόνος στο γόνατο: Εναλλακτικές θεραπείες για να ανακουφιστείτε

Ο πόνος στο είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει.

Είναι μια κατάσταση που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Κάτι τέτοιο φυσικά δεν προκαλεί εντύπωση καθώς το γόνατο είναι μια από τις πιο ενεργές αρθρώσεις του ανθρωπίνου σώματος.

Δείτε στο παρακάτω video εναλλακτικές θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ανακουφιστείτε από αυτόν.

Ο πόνος στο γόνατο μπορεί να είναι οξύς σε περίπτωση τραυματισμού και μάλιστα μπορεί εκείνη την ώρα να ακούσεις ένα «κλικ». Σε ήπιους τραυματισμούς μπορείς να περπατήσεις και ενδεχομένως να συνεχίσεις τη δραστηριότητά σου. Λίγες ώρες αργότερα μπορεί το γόνατο να πρηστεί και να νιώθεις πιο έντονο πόνο όταν ανοιγοκλείνεις την άρθρωση. Αυτός ο πόνος συνήθως συνδέεται με ρήξη συνδέσμων, τένοντα ή μηνίσκου.

Σε άλλες περιπτώσεις ο πόνος κάνει σταδιακά την εμφάνισή του και μπορεί να είναι πιο έντονος σε σκάλες, στο βαθύ κάθισμα ή όταν μένεις για ώρα καθισμένη σε καρέκλα με τα γόνατα σε γωνία μεγαλύτερη της ορθής.

Ο πόνος αυτός μπορεί να οφείλεται σε χονδροπάθεια της επιγονατίδας, πάθηση που συνήθως υποχωρεί με ξεκούραση και ενδυνάμωση του τετρακεφάλου. Εάν ο πόνος είναι έντονος και ακούς «τρίξιμο» στην άρθρωση, μπορεί η βλάβη να είναι πιο σοβαρή και να νιώθεις (χωρίς να έχεις) αστάθεια στην άρθρωση, να «κλειδώνει» το πόδι και να πονάς κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μετά από πτώση ή ατύχημα ο πόνος είναι έντονος και δυσκολεύσαι στην κίνηση. Χρειάζεται ακτινογραφία για να προσδιοριστεί η βλάβη.

Η αποκατάσταση: Ανάλογα με το βαθμό της ρήξης ή τον τραυματισμό, μπορεί για την αποκατάσταση να αρκούν η ξεκούραση και τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Οι ρήξεις πρώτου και δευτέρου βαθμού (όταν δηλαδή έχει υποστεί ρήξη ένας μικρός αριθμός των ινών του συνδέσμου, του τένοντα ή τμήμα του μηνίσκου) αποκαθίστανται με ανάπαυση και φυσικοθεραπεία και επέρχεται πλήρης ανάρρωση μέσα σε 6-8 εβδομάδες.

Η ολική ρήξη ακινητοποιεί το γόνατο και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων για την αποκατάσταση απαιτείται χειρουργική επέμβαση, η οποία γίνεται αρθροσκοπικά και έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  brightside.me  ,  www.shape.gr

Related Articles

Back to top button