Χυμός σέλερι: Τα οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση

Το σέλερι ανήκει στην οικογένεια των Σελινοειδών και σχετίζεται με το σέλινο, τον άνηθο, τα καρότα, τον μάραθο και τον μαϊντανό.

Είναι ένα λαχανικό υψηλής διατροφικής αξίας με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες A, C και K, ενώ περιέχει λίγες θερμίδες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κάθε βλαστός περιέχει 6 μόλις θερμίδες.

Δείτε στο video που ακολουθεί τα σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό από την καθημερινή κατανάλωση.

Άλλα σημαντικά οφέλη από την κατανάλωσή του είναι η μείωση της αρτηριακής πίεσης και η μείωση της φλεγμονής στον οργανισμό.

Ο χυμός σέλερι είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τις γυναίκες που πάσχουν από θυρεοειδίτιδα Χασιμότο, μια αυτοάνοση πάθηση του θυρεοειδούς, όπου το ανοσοποιητικό σύστημα δεν αναγνωρίζει τα κύτταρα του θυρεοειδή αδένα ως δικά του, τους επιτίθεται και σταδιακά τα καταστρέφει, οδηγώντας τελικά σε υποθυρεοειδισμό.

Στα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού περιλαμβάνεται η έλλειψη ενέργειας και η μόνιμη κούραση. Ο χυμός σέλερι αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας και βοηθά τα άτομα αυτά να είναι πιο δραστήρια και παραγωγικά.

Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε το φούσκωμα, ενώ είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για την επιδερμίδα, ειδικά για όσους έχουν ακμή, ξηρό ή ευαίσθητο δέρμα.

Ο χυμός σέλερι ωφελεί την υγεία των οστών, λόγω της βιταμίνης Κ, του ασβεστίου και του μαγνησίου που περιέχει. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες βοηθούν στο σχηματισμό ισχυρών οστών και στην υγεία των αρθρώσεων.

Σύμφωνα τέλος με ερευνητές του νοσοκομείου Brigham and Women, της ιατρικής σχολής του Χάρβαρντ και του Harvard School of Public Health, το σέλερι είναι αποτελεσματικό κατά του καρκίνου των ωοθηκών, καθώς περιέχει οκτώ διαφορετικές οικογένειες αντικαρκινικών ενώσεων. Επίσης βοηθάει στην πρόληψη των βλαβών που προκαλούν στα κύτταρα οι ελεύθερες ρίζες. Οι ακετυλενικές ενώσεις εμποδίζουν την περαιτέρω ανάπτυξη των όγκων, ενώ τα φαινολικά οξέα βοηθούν στο μπλοκάρισμα της δράσης των προσταγλανδινών (η οποία ευνοεί την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων) εμποδίζοντας έτσι την εξάπλωση του όγκου.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  brightside.me  ,  www.popsugar.com

Related Articles

Back to top button