Ενίσχυση μνήμης: 4 αποτελεσματικοί τρόποι

Οι συνήθειες που ακολουθεί κανείς διαμορφώνουν τη γνωστική του ικανότητα και συμβάλλουν με την πάροδο του χρόνου, στην επεξεργασία των ερεθισμάτων που λαμβάνει από το εξωτερικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο «Harvard Health Publishing», αποσαφηνίζει τις διάφορες αλλαγές που μπορεί να κάνει κανείς από νωρίς στη ζωή του, για να βελτιώσει τη μνήμη του.

Μια έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Annals of Neurology», επισημαίνει  σε ασθενείς που πάσχουν από Αλτσχάιμερ.

Δείτε στη galley που ακολουθεί 4 αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσετε τη μνήμη σας.

Πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Μελετών Υγείας του Σιάτλ επισημαίνει, ότι η τακτική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο άνοιας και Αλτσχάιμερ. Οι ερευνητές παρακολουθούσαν για έξι χρόνια τη γνωστική ικανότητα 1,740 συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν 65 ετών και άνω. Από αυτούς το 19,7%, που ασκούνταν λιγότερο από 3 φορές την εβδομάδα, εκδήλωσε άνοια.

Ένα μοντέλο διατροφής πλούσιο σε ψάρια, φρούτα, λαχανικά και ελαιόλαδο, όπως είναι η Μεσογειακή διατροφή, περιορίζει την έκκριση του β-αμυλοειδούς. Η δυσλειτουργία της συγκεκριμένης πρωτεΐνης του εγκεφάλου είναι η πιθανότερη αιτία πίσω από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Τα άτομα τρίτης ηλικίας, που δεν απομονώνονται κοινωνικά, έχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσουν τις γνωστικές τους ικανότητες, συγκριτικά με όσους και είναι λιγότερο πρόθυμοι να μάθουν καινούργια πράγματα και να ζήσουν νέες εμπειρίες.

Σύμφωνα με έρευνα της Mayo Clinic, που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 ενήλικες, όσοι κάνουν από δύο έως πέντε πνευματικά διεγερτικές δραστηριότητες, μειώνουν τον κίνδυνο γνωστικής εξασθένισης.

ΠΗΓΗ: Onmed.gr  ,  www.medicaldaily.com

Related Articles

Back to top button