7 θεραπείες για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Όταν φτάνουμε σε κάποια ηλικία ο εσωτερικός οισοφαγικός σφιγκτήρας ο οποίος φράζει τη δίοδο του οισοφάγου και του στομάχου χαλαρώνει και πιθανότητα σε αυτό οφείλεται η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση! Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα υγείας το οποίο χαρακτηρίζεται από το αίσθημα καύσου στο στομάχι πίσω από το στέρνο και ορισμένες φορές και στο λαιμό. Συνοδεύεται από πόνο που ορισμένες φορές μπορεί να γίνει τόσο έντονος ώστε να συγχέεται με την καρδιακή προσβολή.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό το πρόβλημα οφείλεται στην υπερβολική ποσότητα οξέων του στομάχου γεγονός που συνήθως καταλήγει σε συνταγογραφούμενα φάρμακα για την παρεμπόδιση των οξέων. Ωστόσο, έρευνες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις πρόκειται για λανθασμένη πρακτική καθώς το πρόβλημα συνήθως οφείλεται στην έλλειψη οξέων του στομάχου. Έτσι, οι αναστολείς αντλίας πρωτονίων (PPIs) τείνουν να επιδεινώνουν το πρόβλημα και γι' αυτό το λόγο πολλοί άνθρωποι που λαμβάνουν αυτά τα φάρμακα αισθάνονται ότι το πρόβλημα επιδεινώνεται. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτό το σύμπτωμα σχετίζεται συνήθως με τη διαφραγματοκήλη ή/και με τη βακτηριακή λοίμωξη από το ελικοβακτήριο του πυλωρού (H. pylori).

Για να ελέγξετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση χωρίς τη λήψη φαρμάκων υπάρχουν ορισμένες φυσικές θεραπείες που σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχτεί ότι έχουν θετικά αποτελέσματα στη θεραπεία αυτού του προβλήματος. Έτσι λοιπόν, συνεχίστε το διάβασμα για να μάθετε ακόμη περισσότερα για τις φυσικές θεραπείες που καταπολεμούν τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Μηλόξυδο

μηλόξυδο τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση παρουσιάζεται όταν υπάρχει μικρή παραγωγή οξέων του στομάχου. Για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματά της μπορείτε να λαμβάνετε μια κουταλιά της σούπας αγνό μηλόξυδο χωρίς να το διαλύσετε σε νερό. Το μηλόξυδο θα βελτιώσει την ποσότητα των οξέων του στομάχου.

Μαγειρική σόδα για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

μαγειρικη σοδα τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Οι ιδιότητες της βοηθούν στην αδρανοποίηση των οξέων του στομάχου, ειδικά όταν το αίσθημα καύσου προκαλείται από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Μπορείτε απλά να διαλύσετε μια κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι με νερό και να το πιείτε. Δεν συνιστάται η τακτική λήψη του αλλά μπορείτε να το πίνετε κάθε φορά που ο πόνος είναι ιδιαίτερα έντονος.

Χυμός αλόης βέρα

αλόη βέρα τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Ο χυμός της αλόης βέρα διαθέτει ιδιότητες που μπορούν να σας βοηθήσουν στη μείωση των φλεγμονών του στομάχου και να σας ανακουφίσει από τα συμπτώματα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Συνιστάται η λήψη 1/2 κούπας χυμού αλόης βέρα πριν από κάθε γεύμα. Επιπλέον, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι έχει καθαρτική δράση σε περίπτωση που λαμβάνετε υπερβολική δόση.

Πιπερόριζα

τζιντζερ τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η είναι μια πανίσχυρη ρίζα και διαθέτει γαστρο-προστατευτικές ιδιότητες που συμβάλλουν στην παρεμπόδιση των οξέων και συμβάλλουν στην καταστολή του ελικοβακτηρίου του πυλωρού. Σύμφωνα με μελέτες που εφαρμόστηκαν το 2007, αυτό το συστατικό είναι οχτώ φορές πιο ισχυρό από τη λανσοπραζόλη στην πρόληψη της εμφάνισης ελκών. Για να επωφεληθείτε από αυτές τις ιδιότητες συνιστάται η προετοιμασία ενός τσαγιού με πιπερόριζα, προσθέτοντας 2 με 3 φέτες πιπερόριζας σε δυο κούπες με καυτό νερό. Το αφήνετε να βράσει και το πίνετε, κατά προτίμηση, 20 λεπτά πριν από κάθε γεύμα.

Βηταΐνη

Ακόμη μια καλή επιλογή για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος είναι ένα συμπλήρωμα υδροχλωρικής βηταΐνης την οποία θα βρείτε σε καταστήματα προϊόντων υγιεινής διατροφής χωρίς συνταγογράφηση. Θα πρέπει να λαμβάνετε τη συνιστώμενη δόση για την ανακούφιση από το αίσθημα καύσου και στη συνέχεια να περιορίσετε τη δόση σε μια κάψουλα. Η τακτική λήψη της θα βοηθήσει το σώμα σας να χωνεύει καλύτερα τις τροφές ενώ παράλληλα θα εξαλείψει το ελικοβακτήριο του πυλωρού.

Βιταμίνη D

Η παίζει πού σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε μολυσματικού παράγοντα. Όταν καταφέρετε να λαμβάνετε μεγαλύτερες δόσεις βιταμίνης D το σώμα σας θα λειτουργεί καλύτερα και θα παράγει τουλάχιστον 200 μικροβιακά πεπτίδια τα οποία συμβάλλουν στην εξάλειψη κάθε είδους μολυσματικού παράγοντα. Για να αυξήσετε τα επίπεδα της βιταμίνης D θα πρέπει να εκτίθεστε στον ήλιο πάντα σε φυσιολογικά πλαίσια. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D αλλά να θυμάστε ότι θα πρέπει να αυξήσετε επίσης και τη λήψη της βιταμίνης Κ2.

Γλουταμίνη

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009, η γαστροεντερική φθορά που προκαλεί το ελικοβακτήριο του πυλωρού μπορεί να σχετίζεται με το αμινοξύ γλουταμίνη που βρίσκεται στο βοδινό κρέας, στο κοτόπουλο, στα ψάρια, στα αβγά, σε καθώς και σε ορισμένα φρούτα και λαχανικά. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα.

Άλλες συμβουλές για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση:

  • Για να καταπολεμήσετε τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι σημαντικό να επαναφέρετε την ισορροπία και τη φυσιολογική λειτουργία του γαστρικού συστήματος. Είναι επίσης σημαντικό να τρώτε πολλά λαχανικά και άλλες τροφές υψηλής ποιότητας, βιολογικά κατά προτίμηση.
  • Να καταναλώνετε τακτικά τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση για να αποκτήσετε ευεργετικά βακτήρια. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξισορροπήσετε το το οποίο έχει τη δυνατότητα να καταπολεμά με φυσικό τρόπο το .

meygeia.gr

Related Articles

Back to top button