Τα λάθη στη δίαιτα που καταστρέφουν την προσπάθεια!!!

Τα λάθη στη δίαιτα που καταστρέφουν την προσπάθεια.

Έχεις αποφασίσει να προσπαθήσεις να χάσεις τα παραπανίσια κιλάκια που έχεις πάρει ενόψει του Πάσχα, αλλά και του καλοκαιριού, που σε πείσμα του βροχερού καιρού, θα έρθουν, ωστόσο προβληματίζεσαι καθώς μετά από προσπάθεια δυο εβδομάδων δεν βλέπεις τη ζυγαριά να ανταποκρίνεται; Δεν αποκλείεται να σαμποτάρεις η ίδια την στροφή προς την υγιεινή διατροφή, που πλέον ακολουθείς, ή τη δίαιτά σου.

Αφού ξεκαθαρίσεις ότι για να πετύχεις απώλεια σωματικού βάρους, πρέπει να έχεις αρνητικό ημερήσιο ενεργειακό ισοζύγιο, δηλαδή οι θερμίδες που λαμβάνεις με το φαγητό σου, πρέπει να είναι λιγότερες από εκείνες που δαπανάς, για να  πραγματοποιήσεις κάθε είδους σωματική δραστηριότητα μέσα στην ημέρα, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για οργανωμένη άσκηση ή απλή λειτουργία, καλό είναι τα συνειδητοποιήσεις κάποια λάθη που ενδέχεται να κάνεις στη διατροφή σου και να προσέξεις ορισμένα πράγματα:

Σαφέστατα το να μένεις νηστική δεν είναι λύση για να μειώσεις το σωματικό σου βάρος. Ούτε το να υιοθετήσεις ένα πολύ αυστηρό διαιτολόγιο -έντονα υποθερμιδικό  με extreme δίαιτες τύπου μόνο με φρούτα ή με σαλάτες κ.ο.κ., καθώς ο οργανισμός στρεσάρεται, αμύνεται και μειώνει τον Βασικό Μεταβολικό Ρυθμό (BMR) για να αυτοπροστατευτεί. Επίσης τρώω υγιεινά και light προϊόντα δεν σημαίνει ότι μπορείς να τα καταναλώνεις σε απεριόριστες ποσότητες γιατί κι αυτά έχουν θερμίδες. Εν ολίγοις απαιτείται προγραμματισμός και αποσαφήνιση του στόχου σου ενδεχομένως και με τη βοήθεια ειδικού της διατροφής, προκειμένου να πετύχεις την ιδανική απώλεια βάρους, που είναι ½ έως 1 κιλό την εβδομάδα.

Το  βάρος σου είναι προς το φυσιολογικό και ο οργανισμός σου αντιστέκεται στην απώλεια βάρους δρώντας προστατευτικά. Η άσκηση θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τις καύσεις.

Δεν ακολουθείς διαιτολόγιο που περιλαμβάνει μικρά και συχνά γεύματα, με αποτέλεσμα να λειτουργεί πιο αργά  ο βασικός μεταβολισμός. Υιοθέτησε τα μικρά και συχνά γεύματα.

Εάν η δίαιτα γίνεται ταυτόχρονα με βάρη ή αντιστάσεις, είναι πιθανό η ζυγαριά να μην δείξει την αντίστοιχη απώλεια βάρους παρά μετά από 4-5 εβδομάδες, επειδή κάνεις κατακράτηση.

Καταναλώνεις πολύ αλάτι, το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 6 γρ.( 1 κουταλάκι του γλυκού) ημερησίως. Μέιωσέ το.

Δεν πίνεις αρκετό νερό, τουτέστιν πάνω από 1,5-2 λίτρα ημερησίως. Αύξησέ το.

Έχεις προβλήματα υγείας που σαμποτάρουν την προσπάθεια, και μπορεί να αφορούν από δυσκοιλιότητα μέχρι υποθυρεοειδισμό ή  ακολουθείς φαρμακευτική αγωγή που σε επηρεάζει κ.ο.κ. Και σε αυτές στις περιπτώσεις χρειάζεται να  απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό της διατροφής. Και στην περίπτωση της δίαιτας για να επιτύχει μια προσπάθεια απαιτείται σωστή οργάνωση, επιμονή και υπομονή. Καλή δύναμη.

ΠΗΓΗ tanea.gr

Related Articles

Back to top button